10.9 C
Delfzijl
13 mei 2021 21:16

Burgemeester Anno Wietze Hiemstra reikt Damster Stadsmunt uit aan Martinus van Hoorn

Appingedam – Burgemeester Anno Wietze Hiemstra van gemeente Appingedam heeft vrijdagmiddag de Damster Stadsmunt uitgereikt aan de heer Martinus van Hoorn. Deze feestelijke overhandiging  vond plaats in het oude raadhuis aan de Wijkstraat.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Appingedam hebben besloten om de Damster Stadsmunt toe te kennen aan de heer Martinus van Hoorn (71). Hij kreeg deze bijzondere erepenning vanwege zijn grote inzet bij het toekomstbestendig maken van Museum Stad Appingedam en de verbindingen die hij in de Damster samenleving en met culturele instellingen in de stad en  verdere regio tot stand heeft gebracht. Op vrijdag 15 september reikte burgemeester Anno Wietze Hiemstra in het oude raadhuis de Damster Stadsmunt op feestelijke wijze uit aan de heer Van Hoorn.

De Stadsmunt

In 1985 is de Damster Stadsmunt ingesteld als een erepenning voor personen of groepen die op cultureel, sportief of sociaal gebied een bijzondere prestatie of verdienste hebben geleverd voor de Damster gemeenschap. De eerste Stadsmunt werd op 13 september 1985 uitgereikt aan de Gereformeerde Kerk in verband met het 150-jarig bestaan.

Voorzitter Museum Stad Appingedam

De heer Van Hoorn neemt afscheid als voorzitter van de Stichting Museum Stad Appingedam. Hij heeft dan ruim 10 jaar leiding gegeven aan het museumbestuur.

De heer Van Hoorn heeft zich vooral ingezet  als verbindend figuur voor de vrijwilligers van het museum. Zij werden en worden beschouwd als het visitekaartje van het museum. Hij heeft ook actief de samenwerking gezocht met andere culturele instellingen in Appingedam zoals de Groninger Zilverkamer, maar ook in de verdere regio. Onder zijn leiding werd enkele jaren geleden nieuw beleid geformuleerd om een nieuwe impuls te geven aan het museum. Daardoor is het museum weer toekomstbestendig.

Burgemeester Hiemstra: “Door het uitreiken van de Damster Stadsmunt aan de heer Van Hoorn geeft de gemeente blijk van haar erkentelijkheid voor zijn zeer actieve inzet en betrokkenheid bij de stad.”

Naast zijn functie bij Stichting Museum Stad Appingedam is de heer Van Hoorn ook actief als voorzitter van de Stichting Damster Klokkenspel en is hij actief betrokken bij de Stichting Weer- en Sterrenkunde Eemsmond.

Volg ons op

11,145FansLike
1,424VolgersVolg
5,292VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
WonenWonen
TuinTuin
Design en lifestyleDesign en lifestyle
DierDier
KlussenKlussen
Mode 2021Mode 2021
AutoAuto

Populaire berichten