10.9 C
Delfzijl
13 mei 2021 19:44

Burgemeester Albert Rodenboog heeft vier koninklijke onderscheidingen uitgereikt

Gemeente Loppersum – Burgemeester Albert Rodenboog heeft dinsdagochtend vier koninklijke onderscheidingen uitgereikt in de gemeente Loppersum. De burgemeester begon om half 10 in Middelstum waar Mevrouw Toolsema-Mulder werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.(geen foto)

Mevrouw Toolsema maakt zich sinds 1998 verdienstelijk voor onderstaande activiteiten en doet de vrijwillige activiteiten altijd met veel plezier en enthousiasme. Zij kan worden gekwalificeerd als “iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd”.

Verdiensten:
1998 – heden    Voorzitter Stichting Culturele Raad Middelstum. Deze stichting organiseert jaarlijks ca. negen activiteiten op het gebied van podiumkust en beeldende kunst. Verder organiseert de stichting om de vijf jaar de tentoonstelling Kunstmonument
2011 – heden    Secretaris van de Historische Vereniging Middelstum. Mevrouw Toolsema-Mulder organiseert o.a. de Open Monumenten Klassendagen.
2011 – heden    Bestuurslid en vicesecretaris (2012 – heden) van de Stichting Dorpsbelangen Middelstum. Daarnaast draagt zij o.a. als lid van de werkgroep Bloeiende Dorpsranden bij aan het onderhouden van het bos en draagt zij als lid van de werkgroep Begraafplaats bij aan het onderhouden van de begraafplaats en het restaureren van graven.

Mevrouw Helmantel-Bos
Vervolgens werd in Westeremden bij mevrouw Helmantel-Bos verrast met een bezoek van de burgemeester Rodenboog ook zij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. (geen foto).

Mevrouw Helmantel kan gezien worden als “iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd” en doet de vrijwillige activiteiten altijd met veel plezier en enthousiasme.

Verdiensten:
1977 – heden    Actief lid en voorzitter van de Protestantse vrouwengespreksgroep Westeremden
1977 – heden    Lid en voorzitter van de kerkenraad van de protestantse gemeente Westeremden. Zij was voorheen diaken en ouderling. Mevrouw Helmantel-Bos heeft de gemeente door moeilijke tijden geloodst en de samenwerking met de kerkgemeente te Stedum geïnitieerd. Daarnaast regelde zij de verkoop van het kerkgebouw aan de Stichting Oude Groninger kerken, wierf zij vrijwilligers en organiseert zij sponsorcampagnes. Ook heeft zij een bijbelclub voor kinderen opgericht.
1984 – 1988      Secretaresse van de Vereniging voor Protestants Christelijk Onderwijs te Stedum.
1992 – heden    Voorzitter (1987-1992) van en vrijwilliger bij de dorpsvereniging Orando te Westeremden.
1999 – 2009      Gastouder bij PAX Kinderhulp. Mevrouw Helmantel-Bos ontving tijdens de paasvakantie twee meisjes uit een Duits kindertehuis.
2003 – 2013      Lid en assessor van Classic Winsum van de Protestantse Kerk in Nederland. Een classis is een regionale vergadering binnen een protestants kerkgenootschap. Zij zet zich in voor de fusie van de plaatselijke Gereformeerde kerken en de Nederlandse Hervormde Kerk waarbij zij betrokken was bij lastige kwesties, zoals het wijzigen van de grenzen van de kerkgemeenten voor het samenvoegen van de gemeenten.
2003- heden      Vrijwilliger bij het Nederlands Bijbelgenootschap, rayon Winsum. Ze was rayoncoach (oktober 2003-september 2012) en stuurde vrijwilligers in  werkgroepen aan. Nu is zij voorzitter van de werkgroep Westeremden.
2008 – heden    Secretaris van de Stichting Africa Contact te Loppersum. Zij collecteert en werft fondsen om een tehuis voor weeskinderen in Kenia draaiende te houden. Ook reist zij jaarlijks naar het weeshuis.

Mevrouw Aukje Jantje Schuurman
In het dorp Loppersum werd een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan mevrouw Aukje Jantje Schuurman. Mevrouw Schuurman werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Mevrouw Schuurman kan worden gekwalificeerd als iemand die zich “geruime tijd ten bate van de samenleving ingespannen of heeft anderen gestimuleerd”. Ze doet de vrijwillige activiteiten altijd met veel plezier en enthousiasme.

Verdiensten:
1995 – heden    Bestuurslid, penningmeester (1996-1998 en 2013-heden) en voorzitter (1998-2013) van de vereniging Vrouwen van Nu, afdeling Loppersum
1999 – 2004      Penningmeester van de vereniging Vrouwen van Nu, kring Eemsmond. De kring Eemsmond bestaat uit negen afdelingen
2006 – heden    Penningmeester van het departement Loppersum en secretaris van het districtsbestuur Noord-Groningen van de Maatschappij tot Nut van ‘t Algemeen
2006 – heden    Bestuurslid van de Stichting Dorpshuis Loppersum
2013 – heden    Baliemedewerker bij de VVV Loppersum
2013 – heden     Vrijwilliger bij het zorgcentrum Wiemersheerd te Loppersum. Als receptiemedewerker verricht ze administratieve werkzaamheden en staat ze bewoners en gasten te woord.

Heer Knol
Tot slot werd Wiebe Knol verrast met een bezoek van burgemeester Rodenboog. Ook hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer Knol heeft zich sinds 1970 verdienstelijk gemaakt op het terrein van onderstaande activiteiten. Hij kan worden gekwalificeerd als “iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd”.

Verdiensten:
1970 – heden    Vrijwilliger bij de IJsvereniging Loppersum. Hij verricht hand- en spandiensten
1974 – heden    Vrijwilliger bij de Motor- Fiets en Automobielclub Loppersum (MFAC). Hij fungeert als klusjesman. Daarnaast is hij verkeersregelaar tijdens de evenementen en helpt hij bij het op- en afbouwen.
1986 – heden    Vrijwilliger bij de S.C. Loppersum. Hij verricht onderhoudswerkzaamheden aan de gebouwen, is verantwoordelijk voor de belijning van de velden en verricht hovenierswerkzaamheden. Ook was hij betrokken bij de nieuwbouw van de kleedkamers en is hij medeorganisator van toernooien.
1989 – 2015      Vrijwilliger bij de Loppersumer Jaarmarkt. Hij hielp bij het op- en afbouwen van de kramen en fungeerde als verkeersregelaar.
2010 – heden    Vrijwilliger bij de Stichting Zoutwaterbad K.P. Zijl te Loppersum. Hij verricht hand- en spandiensten en hovenierswerkzaamheden. Daarnaast is hij betrokken bij diverse nieuwbouwprojecten.

Volg ons op

11,145FansLike
1,424VolgersVolg
5,292VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
KlussenKlussen
TuinTuin
Design en lifestyleDesign en lifestyle
AutoAuto
Mode 2021Mode 2021
DierDier
WonenWonen

Populaire berichten