18.4 C
Delfzijl
19 juni 2021 02:15

Budget voor voorbereiding kindcentrum Delfzijl West

spot_img

Delfzijl – B&W van Delfzijl vraagt de gemeenteraad € 799.000,00 beschikbaar te stellen voor de verdere ontwikkeling van het kindcentrum Delfzijl West. Het budget is onder meer bedoeld voor de projectopzet, het ontwerp van de gebouwen en de architectenkeuze en ook voor de uitwerking van een verkeers-plan voor de wijk en de aanrijdroutes naar de beoogde schoollocatie. Dat is de groenstrook bij de Windroos, tussen de Barklaan en de Jachtlaan. In het nieuwe kindcentrum, dat onderdeel is van de scholentransitie voor geheel gemeente Delfzijl, komen de basisscholen Jan Ligthart, Tasveld, ’t Zigt, Sterre der Zee, de Zaaier, de Windroos en kinderopvang Kids2B.

Het huidige gebouw van de Wind-roos wordt onderdeel van het nieuwe kindcentrum en meegenomen in het ontwerp. Dat betekent dat het gebouw van de Windroos bouwkundig wordt versterkt.

Ontwerp verkeersplan
Naast het ontwerp van het nieuwe kindcentrum zal er ook een ontwerp voor een verkeersplan gemaakt worden. De beoogde locatie voor kindcentrum Delfzijl West ligt aan de Jachtlaan, die door zijn doorgaande functie op verschillende momenten van de dag erg druk is. “Daarom laat de gemeente nu een verkeersplan voor het gehele gebied rondom de Jachtlaan ontwerpen,” vertelt wethouder Jan Menninga. “Begin dit jaar hebben we een onafhankelijk verkeersbureau al een verkeersonderzoek laten doen in de straten rondom de huidige school, de Windroos.

Hierbij zijn ook de mogelijke aanrijroutes voor auto’s en fietsers vanuit de betrokken basisscholen meegenomen. In juli hebben omwonenden en betrokken ouders tijdens een informatieavond reacties gegeven op de uitkomsten van dit verkeersonderzoek. Ze hebben input gegeven voor de verkeersveiligheid van voetgangers en fietsers en het creëren van voldoende parkeergelegenheid rondom de nieuwe school. Ook de verkeersveiligheid bij de Jumbo werd door de bezoekers van de avond genoemd,” aldus Menninga.

De wethouder noemt alle input zeer waardevol. “Alle informatie die we hebben opgehaald wordt samen met het verkeersonderzoek en de input van de klankbordgroep Delfzijl West verwerkt in dit ontwerp.”

Scholentransitie Delfzijl
Delfzijl maakt het basisonderwijs toekomstbestendig door een groot aantal basisscholen onder te brengen in kindcentra, waarin basisonderwijs en kinderopvang is samengebracht. Met deze scholen-transitie wil de gemeente bijdragen aan een kwalitatief goed onderwijsklimaat, duurzaamheid en een toekomstbestendige omgeving voor kinderen.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,255VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Design en lifestyleDesign en lifestyle
AutoAuto
WonenWonen
KlussenKlussen
TuinTuin
Mode 2021Mode 2021
DierDier

Populaire berichten