fbpx
13.9 C
Delfzijl
zondag 31 mei 2020
Home Algemeen Brede School Farmsumerborg van start met De Schoolschrijver

Brede School Farmsumerborg van start met De Schoolschrijver

Farmsum – Op 20 januari 2020 gaat het project De Schoolschrijver van start in Groningen. Verschillende basisscholen in Nederland nemen deel aan dit taalproject. Bekende kinderboekenauteurs, ofwel de ‘Schoolschrijvers’, verbinden zich een half schooljaar aan een basisschool met de missie de kinderen taalsterk te maken en het leesplezier te vergroten. In de provincie Groningen werd ook De Farmsumerborg, samen met vier andere basisscholen die ook meedoen met De Bibliotheek op School, speciaal uitgekozen om deel te nemen aan het traject.

De Schoolschrijver
Vanaf 20 januari ontvangt De Farmsumerborg Schoolschrijver Corien Oranje om te komen vertellen over haar liefde voor taal en schrijven. Door middel van verschillende interactieve lessen, workshops en cursussen omtrent creatief schrijven, leren de kinderen alles over het schrijven van verhalen en wat daarbij komt kijken. Zo worden ze taalsterk gemaakt en voorbereid op de toekomst.

Laaggeletterdheid op jonge leeftijd voorkomen
Ongeveer 25 procent van de scholieren verlaaat de bassischool met een taalachterstand. Daarmee lopen ze risico om op latere leeftijd laaggeletterd te worden. Om dit te voorkomen, is het traject van stichting De Schoolschrijver in het leven geroepen. “We verzorgen dit project al een aantal jaren op scholen”, vertelt Gonny Apol van Biblionet Groningen. “Het programma is zeer succesvol: maar liefst 94 procent van de leerkrachten constateert dat leerlingen meer plezier hebben in lezen. Bovendien nemen vaardigheden zoals schrijfvaardigheid, taalkennis, probleemoplossend vermogen en zelfvertrouwen bij de kinderen toe.”

Advertenties