10.9 C
Delfzijl
13 mei 2021 21:20

Brassband Constantijn Huygens kampioen in Utrecht

Utrecht – Afgelopen weekend, 21 en 22 oktober, werden de jaarlijkse Nederlandse Brassband Kampioenschappen gehouden in het Vredenburg theater in Utrecht. Deze kampioenschappen bleken zeer succesvol te zijn voor de Groningse brassbands.  Op vrijdagmiddag won brassband Immanuel uit Eemsmond de vierde divisie, en op vrijdagavond werd de Gereformeerde Brassband Groningen kampioen in de derde divisie.

Op zaterdag waren de overige drie divisies aan de beurt, met om te beginnen de tweede divisie. Hier zaten twee Groningse afgevaardigen: Martini Brassband Groningen en Constantijn Huygens Appingedam, onder leiding van dirigent Richard Visser. De Martini Brassband eindigde met een solide uitvoering  van het verplichte werk op een zevende plek.

Constantijn Huygens, de band die twee jaar geleden nog uitkwam in de derde divisie, moest van alle bands in de tweede divisie als eerste het podium op. De brassband uit Appingedam had weinig last van podiumspanning en Richard Visser en zijn muzikanten zetten uiteindelijk een prachtige uitvoering neer. Nadat alle bands hadden gespeeld, ging de jury ik beraad. Na een zenuwslopende uitslag werd het optreden van Constantijn Huygens gewaardeerd met 95 punten, wat goed was voor de eerste plaats.  Een fantastisch resultaat voor de onlangs gepromoveerde brassband.

Op zaterdagavond was het nog de beurt aan één Groningse band. De Provinciale Brassband Groningen was titelverdediger in de kampioensdivisie. Dit jaar eindigden ze echter op een verdienstelijke vijfde plaats. Kampioen in deze divisie werd brassband Schoonhoven. Deze editie van de Nederlandse Brassband kampioenschappen waren uitermate succesvol voor de Groningse brassbands, een trend die hopelijk de komende jaren kan worden voortgezet.

Volg ons op

11,145FansLike
1,424VolgersVolg
5,292VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
KlussenKlussen
Mode 2021Mode 2021
Design en lifestyleDesign en lifestyle
DierDier
WonenWonen
TuinTuin
AutoAuto

Populaire berichten