Brandweervrijwilliger Dennis Klasen uit Delfzijl pakt brons, zilver en een gouden medaille tijdens de World Police & Fire Games in Rotterdam

Rotterdam – Brandweervrijwilliger Dennis Klasen uit Delfzijl heeft tijdens de World Police & Fire Games (WPFG) in Rotterdam een bronzen, zilveren en een gouden medaille gewonnen.


Individuele mediale op 50 meter rugslag
Dennis Klasen pakte dinsdag 27 juli het zilver bij het zwemmen op de 50 meter rugslag in een tijd van 38.55. Hij moest daarmee alleen de Braziliaan Eduardo Marafon voor zich laten. De Amerikaan Kainan Rinaberger veroverde brons. “Totaal niet verwacht en na een paar ‘mislukte afstanden’ is dit toch wel de kers op de taart bij het zwemmen”, vertelde klasen na afloop van de wedstrijd.

Team medailles
Vrijdag 29 juli wist hij met het waterpolo een bronzen mediale te veroveren met team Oost Nederland 2. Zondag 31 juli stond voor Klasen het laatste onderdeel op het programma het sloeproeien. Samen met het team van Brandweer Rotterdam wist Klasen een gouden plak te behalen. Hiermee wist hij een mediale in elke kleur te veroveren.

De World Police & Fire Games (WPFG) staan bekend als de Olympische Spelen voor brandweer- en politiemensen. Circa tienduizend brandweer- en politiemensen gaan op 63 onderdelen de sportieve strijd aan met elkaar.

Back to top button