Brandweer urenlang bezig met drie branden in hooibalen

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Appingedam – De brandweer van Appingedam, Delfzijl en Bierum zijn maandagavond en nacht urenlang bezig geweest met het blussen van drie branden in hooibalen. De hooibalen lagen langs de weg en de locatie’s van de branden liggen enkele honderden meters uit elkaar.

De eerste brand werd even voor negen uur in de avond ontdekt langs de N360 ter hoogte van de op- en afrit van de N33 bij Appingedam. De brandweer van Appingedam werd daar geassisteerd door de brandweer uit Delfzijl met onder andere een tankautospuit en een schuimblusvoertuig. Met een kraan werd het hooi uit elkaar gehaald waarna de brandweer het kon blussen.

Tijdens het blussen werd een tweede brand ontdekt langs de Holwierderweg bij Marsum. Omdat de brandweer van Appingedam en Delfzijl nog druk bezig was werd de brandweer van Bierum met spoed ter plaatse gestuurd. Met ondersteuning van een kraan en het schuimblusvoertuig wist de brandweer ook deze brand te blussen.

Niet veel later werd nog een derde brand ontdekt, dit keer langs de Fivelweg bij Holwierde. Ook deze brand heeft brandweer Bierum geblust. Er is besloten om alle hooibalen die langs de weg lagen weg te laten halen om meer branden te voorkomen.

De politie houdt er rekening mee dat de branden zijn aangestoken en heeft de zaak in onderzoek. Heeft u iets gezien in de buurt van de locatie’s van de branden die verdacht zijn? neem dan contact op met de politie via het telefoonnummer 0900-8844.

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”2520″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]

Back to top button