Brandweer uren bezig met bestrijden brand in filterhuis van fabriek in Farmsum

Farmsum – Bij Purified Metal Company (PMC) in Farmsum heeft in de nacht van woensdag op donderdag een grote brand gewoed in de filterinstallatie. De brandweer werd om 00:30 uur gealarmeerd door werknemers die nog aan het werk waren en rukte met onder meer met een schuimblusvoertuig en een hoogwerker uit. Gezien de aard van de brand en de kou werd er opgeschaald naar grote brand om voldoende personeel te hebben om elkaar af te kunnen lossen.

Ook werd een grootwatertransport ingezet om de brandweerlieden van voldoende bluswater te voorzien. Rond 05:00 uur had de brandweer de brand onder controle. De brandhaard was voor de brandweer lastig te bereiken daarom werd een eenheid van brandweer Amsterdam opgeroepen met een specialistisch blusmiddel, de zogenoemde cobra cutter. De brand ontwikkelde zich echter niet verder en doofde uit, mede omdat de zuurstoftoevoer door het bedrijf was afgesloten. Het voertuig uit Amsterdam hoefde daardoor niet daadwerkelijk uit te rukken.

Failliet
PMC verwerkt staal dat is vervuild met onder meer asbest, kwik en chroom-6. Het bedrijf ging vorige maand failliet, maar het personeel werkt door in de hoop op een doorstart.Back to top button