Brandweer rukt uit voor verontreiniging in het Oude Eemskanaal in Farmsum

Farmsum – Het Oude Eemskanaal in Farmsum is over een behoorlijke lengte verontreinigd geraakt met vermoedelijk dieselolie. De brandweer werd woensdagavond opgeroepen om de dieselolie in te dammen. Een gespecialiseerd team van de brandweer uit Bedum kwam met olieschermen ter plaatse.

Gezien de lengte van de vervuiling werd in overleg met Waterschap Hunze en Aa’s geprobeerd de dieselolie te laten opnemen door een absorptieslang. Dit had deels effect, maar bracht niet het gewenste resultaat. De absorptieslang werd aan een schip vast gemaakt om de komende uren nog dieselolie op te nemen. Het waterschap gaat morgen bekijken wat de situatie is.

De oorzaak van de verontreiniging is niet bekend.

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”2507″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]

Back to top button