Brandweer rukt groot uit voor brand aan boord van cruiseschip AidaNova in de Eemshaven

Eemshaven – Aan boord van het cruiseschip de AidaNova heeft in de nacht van dinsdag op woensdag korte tijd brand gewoed. Rond kwart over twee in de nacht werden diverse brandweerkorpsen uit de regio opgeroepen voor een grote brand aan boord van het cruiseschip.

Na ruim een kwartier werd duidelijk dat de brand zich bepekte tot een scheepshut. De brand was volgens de voorlichting van de brandweer snel onder controle. Het is vooralsnog onbekend of er bij de brand gewonden zijn gevallen.

Het cruiseschip de AidaNova ligt sinds 9 oktober in de Eemshaven om te worden afgebouwd. Of de oplevering van het schip aan de rederij door de brand vertraging oploopt is niet bekend.

De AidaNova is het eerste volledig op LNG aangedreven cruiseschip ter wereld.

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”1790″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]


Back to top button