Brandweer markeert locaties brandkranen met gele driehoek

Delfzijl – Vraag u zich ook af wat die gele driehoeken op de weg en stoep betekenen? Deze gele driehoeken wijzen de brandweer naar de locatie van een brandkraan. Niet alle brandkranen liggen op een zicht locatie, en vooral in het donker kunnen deze moeilijk te vinden zijn.

Vrijwilligers van de brandweer zijn de afgelopen drie weken druk doende geweest met het markeren van alle locaties. Op een enkele wijk na zijn bijna alle brandkranen in de kern van Delfzijl gemarkeerd.

Ieder jaar worden er door de blusgroepen in de gemeente Delfzijl controles uitgevoerd op brandkranen in het verzorgingsgebied. Het aanbrengen van de gele driehoeken bij brandkranen is een keuze van de blusgroepen zelf en is niet verplicht volgens de regelgeving.

De brandkraan-informatie wordt ook getoond in een geografisch informatiesysteem (CityGIS)  op de voertuigen tevens kan de Meldkamer Noord-Nederland zien waar de dichtstbijzijnde brandkraan zit.

Naast de precieze locatie is bovendien aanvullende informatie beschikbaar, bijvoorbeeld of de brandkraan in het straatwerk, trottoir, openbaar groen, etc. is aangebracht. Met de digitale informatie is door het gebruik van verschillende symbolen en de diameter van de leiding ook een inschatting van de capaciteit van de waterleiding te maken, dus hoeveel water er beschikbaar is.

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”2162″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]

Back to top button