Brand in Dijkzichtflat is onder controle; bewoners kunnen nog niet terug

Delfzijl – De brand die woensdagmorgen uitbrak op de bovenste etage van de Dijkzichtflat aan de Kustweg in Delfzijl is onder controle. Alle woningen in de flat zijn in samenwerking met de politie ontruimd. De bewoners zijn opgevangen in de kazerne van de Koninklijke Marechaussee.

De brand was lastig te bestrijden omdat de liftschacht en mogelijk de liftkamer bij de brand betrokken zijn. Op dit moment is de brandweer nog druk bezig met sloopwerkzaamheden.

Omdat het de bovenste etage van de flat betrof is het fysiek zwaar werk. Er werd GRIP gemaakt om te zorgen voor aflossing en om de co├Ârdinatie van de hulpdiensten te stroomlijnen.

Bij de brand zijn geen slachtoffers gevallen, de schade aan de flat is aanzienlijk. Twee woningen zijn uitgebrand en zeven omliggende woningen hebben schade. Er wordt nu bekijken hoeveel woningen waterschade hebben opgelopen.

De gemeente, woningcorporatie en stichting Salvage zullen voor de bewoners zorgen.

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”2104″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]
Back to top button