Brand bij mouterij Holland Malt in de Eemshaven

Eemshaven – Bij mouterij Holland Malt aan de Westlob in de Eemshaven is zondagmorgen brand uitgebroken in een koelbunker. De brandweer van Uithuizen, Middelstum en Bierum zijn ter plaatse om de brand te bestrijden. De brand ontstond door een heet product dat via een pers in een bak omhoog getild werd, in dit proces ging iets fout.

Ook een schuimblusvoertuig van de brandweer uit Delfzijl kwam ter plaatse om te assisteren. In verband met explosiegevaar werd de Westlob richting het bedrijf afgesloten door de politie.

Aan het eind van de morgen was de brand is onder controle. De eerste eenheden konden retour naar de kazerne. De resterende eenheden doen samen met de bedrijfsdeskundigen een laatste controle.

Bij de mouterij in Eemshaven worden pilsmouten geproduceerd voor de export.

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”1953″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]

Back to top button