Brand aan boord van cruiseschip AidaNova is mogelijk aangestoken

Eemshaven – De brand aan boord van cruiseschip AidaNova in de Eemshaven afgelopen nacht is mogelijk aangestoken. De kapitein van de AidaNova heeft om die reden de politie gevraagd om onderzoek te doen. Tevens blijft het schip in de haven liggen, de geplande proefvaart van zes dagen is geannuleerd.

Een onderzoeksteam van de politie heeft vandaag, onder andere met honden, onderzoek gedaan aan boord van het schip. Hierbij is materiaal meegenomen voor nader onderzoek.

Op het schip werken ongeveer drieduizend mensen, de meesten overnachten aan boord van het schip. Door de brand heeft de Meyer Werf besloten dat er niet meer geslapen wordt aan boord. Voor hen is, met enige moeite, een hotelaccommodatie gevonden.

De brand aan boord werd in de nacht van dinsdag op woensdag ontdekt. Rond kwart over twee in de nacht werden diverse brandweerkorpsen uit de regio opgeroepen om de brand te bestrijden. Na ruim een kwartier werd duidelijk dat de brand woedde in een scheepshut. De brand was volgens de voorlichting van de brandweer snel onder controle.

Back to top button