fbpx
10.3 C
Delfzijl
28 oktober 2020 19:08

Bokser Raúl de Vries Noord Nederlands Kampioen

Nieuwegein – Raúl de Vries van de Boksvereniging Delfzijl heeft afgelopen zaterdag in Nieuwegein de Noord Nederlandse titel veroverd.

Afgelopen zaterdagavond werden de Noord Nederlandse boks kampioenschappen afgewerkt in Nieuwegein. Voor de Boksvereniging Delfzijl verscheen in de ring Raúl de Vries uit Siddeburen. Hij moest het opnemen in de gewichtsklasse 80+ tegen Leon Busemann uit Winschoten van de boksvereniging Bowi.

Vorig jaar wist de Vries al eens gewonnen van deze pugilist uit Winschoten. Na de gong van de eerste ronde was het eerst nog even wat aftasten. De Vries bleef wel zoveel mogelijk het midden van de ring domineren. Met enkele rake stoten zowel links als rechts liet de Vries gelijk zien deze partij te willen winnen.

In de tweede ronde eigenlijk hetzelfde beeld. Met een paar goede stoten kreeg zijn tegenstander tot twee keer toe 8 tellen van de scheidsrechter. Ook de Vries werd een keer aangeteld, maar dat kwam meer doordat hij zich enigszins verslikte waardoor de scheidsrechter dacht dat hij werd aangeslagen. De Vries stond al redelijk voor op punten en ging met vertrouwen de derde ronde tegemoet. Ook in deze ronde liet hij zien goed gebruik te maken van zijn lengte en lange reach.

Na de laatste gong van de derde ronde was het afwachten wat de jury zou beslissen. Maar het was wel duidelijk dat Raul de Vries met zijn trainers Dick Zwiers en Eithel Conquet met de overwinning huiswaarts konden keren.

 

Volg ons op

10,412FansLike
1,424VolgersVolg
5,222VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten