Boksclinic drievoudig Europees kampioen boksen Arnold Vanderlyde in Appingedam goed bezocht

Appingedam – Drievoudig Europees kampioen boksen Arnold Vanderlyde heeft zondag een boksclinic verzorgd bij Boksvereniging Appingedam. De clinic was voor alle boksers uit het noordelijk district. Er deden onder andere verenigingen uit Delfzijl, Groningen, Assen, Winschoten, Emmen en Leeuwarden aan mee. Na de warming-up legde Vanderlyde verschillende tactieken uit aan de deelnemers.

Vanderlyde begon op vijftienjarige leeftijd met boksen in boksschool De Amateur in Munstergeleen. In zijn loopbaan behaalde hij als amateur driemaal brons op de Olympische spelen in 1984, 1988 en 1992. Daarnaast was hij driemaal Europees en achtmaal Nederlands kampioen. In 1991 werd hij gekozen tot sportman van het jaar.

Boksvereniging Appingedam kan terug kijken op een geslaagde dag met veel deelnemers.

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”2021″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]

Back to top button