20.6 C
Delfzijl
17 juni 2021 09:40

Boekmaatjes Kinderboekenweek langs zorginstellingen

spot_img

Appingedam – Tijdens  de Kinderboekenweek (5 t/m/16 oktober)  staan opa’s en oma’s centraal onder het motto ”Voor altijd jong!”. De bibliotheek richt zich niet alleen tot opa’s en oma’s maar juist ook op eenzame en kwetsbare ouderen. Ouderen vinden het vaak ook fijn om voorgelezen te worden; het geeft ontspanning en sfeer en is soms een aanleiding om met elkaar te praten of herinneringen op te halen.

Met het voorleesproject Boekmaatjes proberen we  verhalen en (voor)leesplezier door leerlingen van groep 7 en 8 uit het basisonderwijs  naar de ouderen te brengen. Bibliotheek Appingedam heeft  in samenwerking met  2  basisscholen en zorginstellingen uit Appingedam het voorleesproject Boekmaatjes succesvol uitgevoerd.

Zo hebben de leerlingen van  CBS de Triangel voorgelezen aan ouderen op Verzorgingshuis Damsterheerd. De Leerlingen van SBO de Delta hebben door middel van zelfgemaakte verhalen een bingospel gemaakt en deze  verhalen ook voorgelezen aan de ouderen in Zorgcentrum Solwerd.

Tevens hebben leerlingen van beide scholen luister cd’s gemaakt; ze hebben verhalen ingesproken die de ouderen ook na de Kinderboekenweek nog kunnen beluisteren.

boekmaatjes2

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,254VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
TuinTuin
Design en lifestyleDesign en lifestyle
WonenWonen
Mode 2021Mode 2021
KlussenKlussen
DierDier
AutoAuto

Populaire berichten