24.7 C
Delfzijl
18 juni 2021 17:52

Boekje over ‘Mijnheers kerk’ en haar relatie met de Fraeylemaborg in Slochteren

spot_img

Slochteren – De historische verbondenheid tussen de Hervormde kerk met de Fraeylemaborg en zijn voormalige bewoners is groot. Voor de Fraeylemaborg een goede reden voor een publicatie, geschreven door educatief medewerkster Annet Westrup-Hoving.

De kerk en de borg zijn twee schitterende monumenten in het dorp Slochteren. In de volksmond wordt de karakteristieke kerk “Mijnheers kerk” genoemd, en dat is ook de titel van het boek. De koster zette de torenklok op zondag gelijk met die van de borg en er werd een kleed gelegd van de weg naar de kerkdeur zodat de borgfamilie in stijl kon binnenkomen.

De voorname positie van de borgheer is ook verder overal te zien in en rondom de kerk. In “Mijnheers kerk” wordt aandacht besteed aan de bouwgeschiedenis, de eigen ingang van de familie, de herenbank, het avondmaalszilver en de rouwborden.

Op zondag 8 november kunt u onder leiding van Annet Westrup wandelen van de Fraeylemaborg naar de Hervormde Kerk in Slochteren. Vanaf het voorterrein van de borg loopt u door het dorp naar de kerk met zijn karakteristieke vrijstaande toren, waar u ook binnen een kijkje kunt nemen.

De start van de wandeling is om 14.00 bij de Museumwinkel in het Koetshuis van de borg. Kosten € 3,- per persoon, reserveren is verplicht.

De publicatie “Mijnheers kerk” is te koop in de museumwinkel en de webwinkel van de Fraeylemaborg en kost euro 12,90.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,254VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Mode 2021Mode 2021
WonenWonen
TuinTuin
Design en lifestyleDesign en lifestyle
DierDier
AutoAuto
KlussenKlussen

Populaire berichten