Boekenmarkt Soroptimistclub “de Eemsmond” voor goede doelen

Bierum – Op zaterdag 24 augustus vindt de succesvolle boekenmarkt waarvan de opbrengst volledig naar goede doelen gaat weer plaats in Bierum.

Even leek het erop dat Soroptimistclub “de Eemsmond”, een wereldwijde vrijwilligersclub van vrouwen die zich inzet voor vrouwen en kinderen, een andere manier van fundraising moest bedenken. Gelukkig heeft de club een prima nieuwe plek voor het sorteren en opslaan van de boeken gevonden én zijn zij opnieuw welkom tijdens de jaarmarkt bij de Bierumer School, Hereweg 12 in Bierum voor de verkoop van de boeken!

Tijdens de boekenmarkt van 10.00-17.00 uur wordt door de vrouwen van club “de Eemsmond” niet alleen een zeer uitgebreid assortiment goed geselecteerde en op rubriek gesorteerde boeken verkocht maar serveren de dames ook koffie, thee en zelfgemaakte lekkernijen tegen schappelijke prijzen!

De doelen waar dit jaar de opbrengst volledig aan ten goede komt zijn o.a. bedden en schoolborden voor Bulamu Village in Oeganda, ondersteuning weekendschool “Petje Af Hogeland”, inrichting kinderopvang in Dzoole, Malawi en ondersteuning in de vorm van zonnepanelen voor Shower Power op Lesbos. Eerder dit jaar werd er al een wandeling georganiseerd waarvan de opbrengst naar de stichting Struikelstenen Appingedam is gegaan. Ook later dit jaar zullen er nog diverse activiteiten plaatsvinden zoals een bloembollen workshop bij GroenRijk Eemsdelta (opgave via Facebook @soroptimistdeeemsmond) en een filmavond.

Het Soroptimisme, een verbond van vrouwen die als zusters (sorores) het beste (optimum) nastreven vraagt nog altijd om uitleg. Het is een internationale organisatie waarvan de leden werkende vrouwen zijn of zijn geweest. De begrippen “vriendschap, verdraagzaamheid en hulpvaardigheid” zijn als het ware voorwaarden om de doelstellingen van het Soroptimisme te kunnen verwezenlijken. Club “de Eemsmond”, opgericht in 1971, bestaat al bijna 50 jaar.

Back to top button