fbpx
4.8 C
Delfzijl
maandag 16 december 2019
Home Agenda tips Boek presentatie Saskia Goldschmidt in Damsterheerd

Boek presentatie Saskia Goldschmidt in Damsterheerd

Appingedam – Op woensdag 28 november wordt in Damsterheerd van 19.30 tot 21.00 uur het boek Schokland van Saskia Goldschmidt gepresenteerd.

Saskia Goldschmidt schreef als eerste een grote roman over de problematiek van de Groningers die leven in het aardbevingsgebied, over wat het doet met de mensen.

“Het Hogeland is een wiebelig land geworden. Wie ben je als je identiteit intens verstrengeld is met je geboortegrond? En hoe blijf je overeind als de wereld langzaam instort?”

Nieuwsgierigheid dreef Saskia Goldschmidt twee jaar geleden naar het Hogeland van Groningen. Ze woonde op het platteland, maakte alle seizoenen mee, werkte op een melkveehouderij en sprak met gedupeerden van de aardbevingen. Saskia Goldschmidt schrijft over een moeder en een dochter, een ontluikende liefde, over conflicten tussen ouders die hangen aan traditie en kinderen die vernieuwing nastreven. Maar het is ook de eerste grote roman over de gevolgen van de bewoners van het aardbevingsgebied in Groningen. Schokland, een drama in twaalf maanden.

In Damsterheerd zal zij vertellen over het boek en kun je nader kennismaken met de schrijfster. Tevens is het mogelijk je boek te laten signeren.

De toegang is uiteraard gratis, maar in verband met de beperkte ruimte dien je je wel op te geven via schokland@dehoven.nl

Advertenties

Advertenties