Boek over historische plekken Siddeburen tijdens de Tweede Wereldoorlog overhandigd aan leerlingen OBS de Springplank

Siddeburen – De Historische Vereniging Bie t Schildt heeft een nieuw boek uitgegeven met de titel ‘Sporen van de Tweede Wereldoorlog. Plekken in de Oostelijke Woldstreek om bij stil te staan.’

Voorzitter Paul Thijssen van Bie t Schildt overhandigde woensdag het eerste exemplaar van de kortere versie aan de kinderen van groep 6 en 7 van OBS de Springplank. Eigenlijk zou oud wethouder Jan Jacob Boersma het boek overhandigen, maar die kon wegens corona niet aanwezig zijn.

In het boek wordt aandacht besteed aan historische plekken in Siddeburen en omgeving die verwijzen naar gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog. ‘Het is een stimulans voor het ontdekken van de eigen omgeving in een historische context,’ vindt de vereniging.

Er worden twee versies van het boek uitgegeven. Een lange versie ten behoeve van de leden en een kortere voor de leerlingen van de hogere groepen in het basisonderwijs in het werkgebied van de vereniging. Bij beide boeken is een routekaart toegevoegd waar alle historische plekken zich bevinden.

Voor niet-leden van de vereniging die belangstelling hebben voor de langere versie van dit boek, is het te koop bij Petra’s warenhuis in Siddeburen.

Back to top button