Appingedam – Beeldhouwer Natasja Bennink heeft haar boek “Van kus tot koning” aan de 5 modellen van de “Vijf kussen van Appingedam” overhandigd. Dit gebeurde zaterdagochtend in de Nicolaikerk direct na de opening van de achtste editie van Kunst in de Kerk. Tevens kregen burgemeester Pot, wethouder Usmany en de organisator van “Kunst in de Kerk”, mevrouw Dijkstra, een exemplaar van het boek.

Dit boek laat de werken zien die de beeldhouwer Natasja Bennink (1974) vervaardigde in de periode 2010-2015. Het betreft zowel autonoom werk als werken die in opdracht zijn gemaakt van particulieren en instanties. Succesvolle jaren waarin onder andere de Vijf kussen van Appingedam en ook het portret van de koning voor de statenzaal van Drenthe gestalte kregen.

Haar werk werd aangekocht door onder andere het Drents Museum te Assen, museum de Buitenplaats in Eelde en het UMCG Groningen. Zij wordt internationaal vertegenwoordigd door galerie Van Campen & Rochtus te Antwerpen.

Een nieuw boek over de bronzen beelden van beeldhouwer Natasja Bennink. Met een inhoudelijke tekst door Harry Tupan, adjunct directeur Drents Museum en fotografie door Reyer Boxem.

Advertenties