24.7 C
Delfzijl
18 juni 2021 18:07

Bodem subsidiepot Loket Leefbaarheid is in zicht

spot_img

Ten Boer – Loket Leefbaaheid heeft meer dan 1500 aanvragen behandeld. Helaas moet Loket Leefbaarheid mededelen dat de bodem eerder in zicht is dan gepland.

Mocht u een aanvraag willen indienen voor een leefbaarheidsinitiatief in uw dorp? Vraag het zo snel mogelijk aan. De deadline voor het indienen van een aanvraag is 7 februari. De criteria en procedure staan op www.loketleefbaarheid.nl.

Procesbegeleiding

Dorpen kunnen sinds 1 mei financiering aanvragen voor ondersteuning bij de planontwikkeling of uitvoering van hun leefbaarheidsinitiatief. Bij het Loket Leefbaarheid is hiervoor een extra subsidie van € 300.000,- beschikbaar gesteld. De subsidie is bijvoorbeeld bedoeld voor het inhuren van een fondsenwerver of projectleider, om zo de ontwikkeling of uitvoering van een plan van de grond te krijgen. Het Loket Leefbaarheid hanteert hiervoor dezelfde criteria als bij andere leefbaarheidsinitiatieven. U kunt een aanvraag indienen  op www.loketleefbaarheid.nl/het-loket/een-aanvraag-doen. Goed om te weten: de bijdragen van het Loket Leefbaarheid voor procesbegeleiding komen voort uit extra gelden en staan los van het reguliere budget dat bijna uitgeput is.

Loket Leefbaarheid

Het Loket Leefbaarheid ondersteunt leefbaarheidsinitiatieven in het aardbevingsgebied. Inwoners van negen gemeenten in Noordoost-Groningen kunnen bij het digitale loket een bijdrage aanvragen voor plannen die de leefbaarheid in hun dorp vergroten. Dit zijn de gemeenten Appingedam, Bedum, De Marne, Delfzijl, Eemsmond, Loppersum, Midden-Groningen, Ten Boer en Winsum.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,254VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
WonenWonen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
DierDier
AutoAuto
KlussenKlussen
TuinTuin
Mode 2021Mode 2021

Populaire berichten