20.6 C
Delfzijl
17 juni 2021 10:08

Bmwe-colleges stellen nota meedoenregelingen 2017-2019 vast

spot_img

Uithuizen – De colleges van de BMWE-gemeenten hebben een nieuwe nota met minimaregelingen vastgesteld voor alle inwoners met een inkomen tot 120% van het minimumloon. De bestaande regelingen zijn hiermee allemaal in stand gebleven of verruimd. De raden van de vier gemeenten gaan deze nota de komende weken behandelen.

Een van de punten uit de nota is dat inwoners met een minimum inkomen vanuit het bestaande Participatiefonds nog meer kosten kunnen vergoed krijgen. Daarnaast komen er nieuwe regelingen voor kinderen die worden opgenomen in het zogenaamde ‘Kindpakket’. Hieronder valt bijvoorbeeld de vergoeding van een zwemdiploma A en een fashioncheque. Ook kunnen vanuit het Kindpakket leuke initiatieven van de jeugd zelf worden bekostigd. Bij het promoten van het Kindpakket willen de gemeenten de kinderen zelf straks nauw gaan betrekken.

Naast de regelingen voor kinderen zijn er ook regelingen voor volwassenen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de kosten van kleding voor een sollicitatiegesprek vergoed te krijgen of een gebruikte computer te lenen. Ook de collectieve ziektekostenverzekering Garant Verzorgd bij Menzis behoort straks nog steeds tot de mogelijkheden. Deze verzekering heeft een uitgebreider verstrekkingenpakket dan alle andere reguliere verzekeringen. De BMWE-gemeenten betalen een deel van de premie.

Regelingen beter in beeld

Werkplein Ability voert de minimaregelingen namens de BMWE-gemeenten uit, in nauwe samenwerking met verschillende maatschappelijke organisaties als Leergeld, Jeugdsport-fonds, Jeugdcultuurfonds, Humanitas, Kledingbank Maxima en Voedselbank. Om ervoor te zorgen dat inwoners meer gebruik gaan maken van de regelingen, wordt de komende tijd intensiever ingezet op het bekendmaken van alle regelingen en mogelijkheden. Er komt helder en toegankelijke informatiemateriaal, dat verspreid wordt op diverse openbare locaties in de BMWE gemeenten. Ook via online communicatie (facebook en twitter) en inzet van  video & animatie in de nabije toekomst streven de gemeenten ernaar minima beter te bereiken en duidelijk te maken waar ze recht op hebben.

De nota wordt binnenkort in de vier gemeenteraden behandeld. De colleges verzamelen de opmerkingen en ideeën voor verdere bespreking. Eind oktober nemen de vier colleges een definitief besluit over de Meedoennota.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,254VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
TuinTuin
KlussenKlussen
Mode 2021Mode 2021
WonenWonen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
AutoAuto
DierDier

Populaire berichten