fbpx
16.3 C
Delfzijl
zaterdag 04 juli 2020
Home Algemeen BMWE-colleges stellen aangepaste nota meedoen! 2017-2019 vast

BMWE-colleges stellen aangepaste nota meedoen! 2017-2019 vast

Uithuizen – De BMWE-colleges hebben onlangs een aangepaste nota MeeDoen! 2017-2019 vast-gesteld. De nota die op basis van de evaluatie van de nota “Mee® doen Met Minima” en met het beleidsplan Minimabeleid ’t Hoogeland 2014-2018 tot stand is gekomen, werd de afgelopen maanden in de raden behandeld. Ook is het uitvoerig besproken met alle maatschappelijke organisaties die een rol hebben in de uitvoering van de regelingen. Dit heeft geleid tot een aantal wijzigingen in de nota. Het eindresultaat is een breed gedragen nota, waaraan Werkplein Ability met de maatschappelijke organisaties de komende jaren uitvoering kunnen geven.

Een van de aanpassingen is de regeling met betrekking tot zwemabonnementen en het behalen van zwemdiploma A en B, voor kinderen van ouders met een laag inkomen. Ook ligt de uitvoering van deze regeling in het vervolg bij ‘Stichting Leergeld’, net als de regeling ‘Startpakket Voortgezet Onderwijs’. Deze regeling geldt straks voor kinderen vanaf groep 7 en gaat het ‘Startpakket Onderwijs’ heten. Een andere wijziging is het bedrag dat statushouders binnen de BMWE-gemeenten voor huisvesting ontvangen. Zij krijgen 50% van de NIBUD-norm voor het totaalinventaris en gezinsherenigers ontvangen daarnaast een bedrag van 50% van de NIBUD-norm voor het inrichten van een slaapkamer. Jongeren met schulden (die niet binnen de reguliere schuldhulpverlening vallen), kunnen straks gebruik maken van het eurocoachtraject van de Groninger Kredietbank.

Naast deze aangepaste/nieuwe regelingen blijven de bestaande regelingen via Werkplein Ability van kracht Alle regelingen gaan met ingang van 1 januari 2018 in. De genoemde subsidies aan uitvoeringspartners gelden voor zowel 2017 als 2018, omdat alle partners ook in het afgelopen jaar een rol in het uitvoeren van het minimabeleid hebben gespeeld. Partners die in 2018 meer taken zullen uitvoeren, zullen aan de hand van dit gewijzigde takenpakket voor 2018 een andere subsidie ontvangen. Werkplein Ability gaat de (aangepaste) regelingen de komende maanden via verschillende kanalen onder de aandacht brengen.

Advertenties