Blotevoetenpad Fraeylemaborg – ga dwars door de vijver

Slochteren – Op blote voeten wandelen door het Engelse landschapspark van de Fraeylemaborg dat kan van zaterdag 25 augustus tot en met zondag 2 september 2018. Deze sportieve tocht die over zandpaden gaat, maar ook dwars door de vijver is een sportieve 3,5 kilometer lange uitdaging. Niet alleen de voeten worden verrast er zijn ook muziekinstrumenten waarop je mag spelen die voor mooie woudklanken zorgen en er zijn enge voeldozen. Het Blotevoetenpad is geschikt voor jong en oud. Opgeven is niet nodig.

Voeten wassen kan nadat de tocht is gelopen. Neem voor de zekerheid een extra stel kleren mee, want door een vijver lopen levert zeker een nat pak op. Het Blotevoetenpad is open van 10 tot 17 uur.

De inwendige mens komt aan zijn trekken in Restaurant De Boerderij. Daarnaast is er biologische eten- en drinken te koop in de Koetshuistuin.

De borg is normaliter gesloten op maandag, maar tijdens het Blotevoetenpad zijn op 27 augustus 2018 borg en koetshuis open, een kans om na het Blotevoetenpad te genieten van de tentoonstelling Borgkinderen. In de follies (verrassende gebouwtjes) in het park zijn foto’s tentoongesteld rond het thema “Borgkinderen van nu”.  Fotografen Sylvia Germes, Lia Tamminga en Wilco van der Laan laten elk een originele  kijk zien op dit thema. In de Oranjerie zijn bovendien amateurfoto’s

te zien van hedendaagse Borgkinderen, een selectie van de publieksinzendingen van de afgelopen maanden.

Het Blotevoetenpad is gratis, voor bezoek aan de borg en tentoonstelling wordt entree geheven.

Back to top button