vrijdag 30 juli 2021
19.9 C
Delfzijl

Biopack produceert papieren verpakkingsmateriaal op Fivelpoort

spot_img

Appingedam – Patatbakjes, hamburgerdoosjes, bordjes, maaltijd trays, etc. rollen binnenkort van de lopende band van de productielijnen van Biopack in Appingedam. Niet de standaard plastic bakjes, zoals we die van de meeste snackbars kennen, maar verpakkingen, gemaakt van houtvezels (cellulose) uit Scandinavische bossen.

Biopack heeft zijn intrek genomen in een vleugel van Fivelingo op bedrijvenpark Fivelpoort en produceert daar duurzame, afbreekbare en recyclebare verpakkingsmaterialen voor de voedingsmiddelenindustrie. Het bedrijf kreeg een RIG subsidie van ruim 1,2 miljoen euro en heeft daarnaast zelf 4 miljoen euro in de fabriek geïnvesteerd. Naar verwachting levert de fabriek uiteindelijk 40 arbeidsplaatsen op.

Chemport Europe

De groene economie versnellen en de chemische sector in deze regio wereldwijd op de kaart zetten. Dat is de gezamenlijke ambitie van Chemport Europe, het nieuwe ’ecosysteem’ dat begin februari gelanceerd is door diverse partijen. Biopack past prachtig in deze ambitie en het bedrijf kreeg daarom onlangs uit handen van EZ gedeputeerde Patrick Brouns de Chemport Europe vlag.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,265VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
WonenWonen
AutoAuto
KlussenKlussen
DierDier
TuinTuin
Mode 2021Mode 2021
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Populaire berichten