fbpx
5.3 C
Delfzijl
3 december 2020 08:27

Bijzondere verbindingen tussen Damsters tijdens geslaagd Vraagelkaarcafé in Appingedam

Appingedam – Het zonnetje scheen toen de eerste deelnemers aankwamen bij het ASWA Gebouw. De grote zaal is helemaal omgetoverd voor het Vraagelkaarcafé, met roosjes op tafel en frisse blauw en groen gestippelde tafelkleden. Tijdens de inspiratieworkshop, verzorgd door initiatiefneemster Janet Turkstra, raken alle deelnemers al gauw in de ban van het vragen. Wederom zijn er tijdens deze middag mooie verbindingen ontstaan tussen de Damsters.

Bijvoorbeeld voor de 88-jarige mevrouw Bakker, die zelf nog het gras maait van de boerderij waar ze met haar 94-jarige man woont. Lydia (33) en Godfried, student van Noorderpoort Appingedam, geven aan dat ze daar af en toe bij willen helpen. Mevrouw Bakker reageert opgetogen. Ook tussen Marlies, die dol is op fotografie, Channe, Saskia en Réne ontstaat een leuke verbinding. Marlies biedt aan om een fotoshoot te houden met degenen die dat leuk vinden, eventueel met huisdier, waar allen enthousiast op reageerden.

Vraagelkaarlid Anja (75) hoorde over het Vraagelkaarcafé in Appingedam en wilde heel graag komen. De inwoonster uit Uithuizen heeft geen eigen auto en hoopte dat ze met iemand mee kon rijden. Christiaan reageerde op haar oproep en bracht haar naar het gezellige Vraagelkaarcafé. Een mooi voorbeeld van wat Vraagelkaar voor iemand kan betekenen!

Jannie (72) twijfelde of ze dit keer wel naar het Vraagelkaarcafé wilde gaan omdat haar twee Vraagelkaar-vriendinnen, met wie ze regelmatig haakt, dit keer niet konden. Tijdens de inspiratieworkshop raakte Jannie aan de praat met Aletta en Channe met wie ze binnenkort naar een tentoonstelling van Rodin in Groningen te gaat. De drie vrouwen hebben er veel zin in. In hun eentje zouden ze niet zo snel gegaan zijn. Daarnaast gaat Jannie binnenkort gezellig met Hilda (68) naar Drenthe voor een kopje koffie en wat gezelligheid. Ze genoot en is blij dat ze toch naar het Vraagelkaarcafé is gekomen!

Na de inspiratieworkshop konden de deelnemers meedoen met de activiteiten in de verschillende cafés. Veel cliënten van Novo gingen aan de slag in het Heel-Appingedam-bakt-Café en maakten de mooiste creaties. In het CreaCafé  konden de deelnemers kiezen of ze op een canvas een Mandala wilde kleuren of een schilderijtje wilde maken met een speciale ‘handlettering’ techniek. Twee deelnemers hadden zich verheugd op het klaverjassen. Hoewel daar in eerste instantie niet genoeg deelnemers voor waren, wist Hans van Vraagelkaar toch nog twee mensen te enthousiasmeren. Het leverde veel gezelligheid en speelplezier op! De zoons van het echtpaar Twuyver vonden het een goed idee dat zijn ouders binnenkort een iPad aanschaffen. Mike, student van het Noorderpoort college, legde vandaag geduldig uit hoe hun telefoon werkt en bood aan om bij het stel langs te komen wanneer ze de iPad eenmaal in huis hebben. In het Verwencafé was het zoals gewoonlijk een drukte van belang. Deelnemers genoten van een heerlijke massage of kregen een uitgebreide handbehandeling, inclusief mooi gelakte nagels. Hoewel de high tea al begonnen was, bleef studente Charlotte wat langer om te zorgen dat de mevrouw die last van haar nek had, nog even een heerlijke massage kreeg.

Na een middag vol gezelligheid en inspiratie sloten we de dag af met de heerlijke high tea die gemaakt was door de deelnemers van het heel-Appingedam-bakt-Café en Ingrid en Rowena van de Inzet van de ASWA. Anja en Christiaan genieten samen van de high tea voor Christiaan haar weer naar huis brengt. Op een geslaagde middag met dank aan Loket Leefbaarheid, Noorderpoort Appingedam en ASWA!

Volg ons op

10,597FansLike
1,424VolgersVolg
5,231VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten