fbpx
11 C
Delfzijl
24 oktober 2020 10:55

Bijzondere hockeywedstrijd met uitzonderlijk hoge score

Delfzijl – Vrijdag 28 december 2018 werd op het kunstgras van de Hockeyclub Eemsmond een bijzondere hockeywedstrijd gespeeld. Twee voormalige A1 jongenselftallen van de HC Eemsmond speelden tegen elkaar om de Oliebollen 2018 trofee.

Het initiatief voor deze wedstrijd kwam van Anneke Brouwer. Anneke heeft uitgezaaide borstkanker en wil graag wat doen zodat andere vrouwen (en soms ook mannen) in de toekomst niet meer hoeven te overlijden aan deze ziekte. Daarom werd rondom deze wedstrijd geld ingezameld voor het KWF Kankerfonds en specifiek voor onderzoek naar uitgezaaide borstkanker.

Hockey is een rode draad in het leven van Anneke. Bij de HC Eemsmond was zij jarenlang betrokken bij de technische commissie, trainingen en trimhockey. Anneke haar beide zonen Bouke en Lars speelden hun hele juniorentijd bij de club uit Delfzijl en het waren dan ook hun oude jeugdteams die deze bijzondere hockeywedstrijd speelden.

Het was een gelijk opgaande wedstrijd, de teams gaven elkaar weinig ruimte en ondanks dat de jongens (mannen inmiddels) al jarenlang niet meer met elkaar samen hadden gespeeld waren de oude spelpatronen goed herkenbaar. Het resultaat op het veld was een terecht gelijkspel 1-1. Maar belangrijker was het resultaat buiten het veld. Een uitzonderlijk hoge score werd behaald met de inzamelingsactie: €1.148,90 werd opgehaald voor KWF Kankerbestrijding.

De vele tientallen toeschouwers werden op overheerlijke zelfgebakken oliebollen getrakteerd en het bleef nog lang gezellig op het Zwet in Delfzijl. Wie weet is hier een nieuwe traditie geboren.

Volg ons op

10,412FansLike
1,424VolgersVolg
5,222VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten

Illegaal zwaar vuurwerk aangetroffen bij minderjarige jongen

Appingedam - Handhavers hebben donderdagmiddag bij een minderjarige jongen in Appingedam een hoeveelheid illegaal zwaar vuurwerk aangetroffen. De politie werd erbij gehaald...