fbpx
10.7 C
Delfzijl
27 oktober 2020 15:47

Bijeenkomt ‘signaleren van dementie in de buurt’

Delfzijl – Dementie: in de familie, bij vrienden maar ook op straat of op het werk, we krijgen er allemaal mee te maken. Maar wanneer heeft iemand dementie? Hoe herken je de eerste symptomen? Hoe vroeger je signalen herkent, hoe beter de zorg erop kan aansluiten. Daarom organiseert de gemeente op woensdag 18 april van 19.00 tot 21.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis in Delfzijl een bijeenkomst over onder andere het herkennen van signalen van dementie. De bijeenkomst maakt onderdeel uit van het plan van aanpak ‘Delfzijl dementievriendelijke gemeente’, dat de raad op 2 maart 2017 heeft vastgesteld.

Voor wie is de bijeenkomst?
Inwoners in besturen van dorps- en wijkverenigingen.
Inwoners in besturen van culturele-, welzijns- of sportverenigingen.
Voor inwoners die in verband met vrijwilligerswerk te maken hebben met mensen met dementie en nog geen training hiervoor hebben gekregen.
Besturen van dorps- en wijkverenigingen houden zich bezig met de leefbaarheid in hun dorp of wijk. Daar is vaak ook het thema ‘langer thuiswonen’ een onderdeel van. We willen hen hiervoor graag handvatten en basiskennis aanbieden. Dit geldt ook voor de besturen van culturele-, welzijns- of sportverenigingen. Zij spelen eveneens een grote rol in de leefbaarheid van dorpen en wijken.

Thema’s bijeenkomst
Wat is dementie?
Wat zijn signalen van dementie, hoe kun je die herkennen?
Hoe kunt u het beste contact maken met iemand met dementie?
Bij een kleine groep is er ruimte om een rollenspel te doen.

Aanmelden
Heeft u belangstelling of wilt u weten of de training voor u geschikt is ? Dan kunt u zich voor 15 maart 2018 opgeven via mevrouw M. Veldt, gemeente Delfzijl via m.veldt@delfzijl.nl. Ook voor inhoudelijke vragen kunt u haar mailen. Aan de bijeenkomst zijn geen kosten verbonden.

Volg ons op

10,412FansLike
1,424VolgersVolg
5,222VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten