Biessumerbos in Delfzijl krijgt fruitboomgaard

Delfzijl – Het Biessumerbos in Delfzijl is in 2011 in eigendom gekomen van Natuurmonumenten. Door het hoofdbestuur is het aangemerkt als pilot, wat voor het gebied inhoud dat de invulling voor wat betreft natuurbeheer en behoud historisch landschap dit volledig moet gebeuren door de vrijwilligers van de Gebiedsgroep Delfzijl.

Elke eerste zaterdag van de maand is een grote groep enthousiastelingen aan het werk in Biessumerbos of Voolhok. De wens om een fruitboomgaard aan te planten komt ook in vervulling. Het kantoor van de ABN AMRO heeft dit opgepakt door de inzet van personeelsleden en een subsidie. Daarom zullen op zaterdag 10 oktober tussen 9.00 – 12.00u. veertien hoogstam fruitbomen worden aangeplant. De aanplant zal bestaan uit oude Groninger rassen zoals: Notarisappel, Groninger Kroon, Zoete Ermgaard, Conference, Gieser Wildeman, Kleipeer.

Bedoeling van de aanplant is om een plukgaard te creƫren voor de omwonenden en recreanten. In de toekomst hoopt Natuurmonumenten de boomgaard uit te kunnen breiden.

Back to top button