vrijdag 24 september 2021
19.9 C
Delfzijl

Biessum en Uitwierde ontvangen gemeentelijke bijdrage voor dorpshuis

spot_img

Uitwierde – De Stichting Dorpshuis Biessum-Uitwierde ontvangt van de gemeente Delfzijl een subsidie van €50.000,- voor de aanschaf van het dorpshuis. De gemeente ondersteunt de aanvraag omdat deze past in het programma ‘Alle Dorpen Een Dak’, onderdeel van het Actieplan Dorpen en Wijken. Per dorp is er budget voor één dak in het dorp. Voorgaande jaren hebben Bierum, Borgsweer, Farmsum, Krewerd, Meedhuizen en Wagenborgen een bijdrage ontvangen voor het realiseren of renoveren van hun dorpshuis.

Belangrijke ontmoetingsplek
De Stichting Dorpshuis Biessum-Uitwierde wil met de subsidie investeren in een structurele ontmoetingsplek met een duurzame exploitatie voor de dorpen. Wethouder Jan Menninga: ‘De verwachting is dat de maatschappelijke functie van dorpshuizen de komende jaren groeit.

Het dorpshuis voor
Biessum en Uitwierde past in dit beeld. Uit beide dorpen zijn alle voorzieningen verdwenen. Op deze centrale plek kunnen inwoners elkaar ontmoeten en activiteiten bezoeken.’ Zowel het eigendom als de duurzame exploitatie ligt daarmee straks in handen van het dorpshuis.

Subsidie aanvragen
Dorpen en wijken in de gemeente Delfzijl kunnen tot 2021 een subsidieaanvraag indienen. Meer informatie over het programma ‘Alle Dorpen Een Dak’ en het aanvragen van een subsidie staat op www.delfzijl.nl/alledorpeneendak

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,285VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
AutoAuto
Mode 2021Mode 2021
Design en lifestyleDesign en lifestyle
WonenWonen
KlussenKlussen
DierDier
TuinTuin

Populaire berichten