BiebLab maakt de wereld Gi-Ga-Groen

Appingedam – Dr. Loepf van BiebLab heeft een missie: maak de wereld Gi-Ga-Groen! Maar daar heeft hij wel wat hulp bij nodig. Daarom gaat BiebLab in de Kinderboekenweek met de bus van Biblionet Groningen op pad. Op zoek naar kinderen die houden van avontuur en dr. Loepf en zijn assistenten graag een handje willen helpen.

Tijdens de Kinderboekenweek is het extra leuk in de bibliotheek. Speciaal voor kinderen tot 12 jaar zijn er allerlei activiteiten rondom het thema Gi-Ga-Groen! Maar ook buiten de bieb is vanalles te doen. Op woensdag 5 oktober staat de bus van 15.00 tot 16.30 voor de bibliotheek Appingedam en kunnen kinderen in en om de bus op avontuur.

Geluidenavontuur en 3D-bioscoop
“We hebben onze bus volgeladen met spullen om de wereld groener te maken”, vertelt Jolanda Robben. “Kom langs en luister naar het geluidenavontuur. Spits je oren bij wonderlijke klanken uit de natuur. Of kijk je ogen uit in de 3D-bioscoop en leer alles over de gevaarlijkste en stinkerigste dieren. En dan zijn er ook nog dieren die je met het blote oog niet kan zien. Ook leuk: je kunt de bus met dieren en bladeren van onzichtbare inkt versieren.”

BiebLab in de bus en online
De komende weken staat BiebLab ook online in het teken van de Kinderboekenweek. Op 28 september krijgt de LEGO-special van BiebLab Live (online van 15.00 – 16.30 uur) een groen tintje. En in oktober verschijnen er 2 video’s met een leesrace en een groene Minecraft-challenge die doorloopt in de herfstvakantie.

Back to top button