Bie Daip: Het grootste internationale Folk & Seasongsfestival van Europa in Appingedam

Appingedam – De historische binnenstad vormt op 24, 25 en 26  augustus het decor van het grootste internationale Folk & Seasongsfestival van Europa. Tijdens dit driedaagse evenement treden zo’n 35 groepen en koren op. Het aantal bezoekers wordt 45.000 geraamd.  Er komen dit jaar een aantal groepen die nog niet eerder te horen en te zien waren tijdens dit festival. De muzikale gasten behoren tot de top hun genre en komen uit onder meer Australië, Canada, Amerika, Frankrijk, Engeland, Duitsland, Polen, België en natuurlijk uit Nederland.

Het is de zeventiende editie van Bie Daip. Behalve folk- en seasongs groepen is er veel meer te zien en te beleven. Alle straten van het centrum staan drie dagen bol van muziek, straattheater, activiteiten voor kinderen en er is een maritieme markt met onder meer antieke scheepvaartartikelen. Men kan gratis meedoen aan tal van workshops en andere activiteiten. De rondvaartboot laat bezoekers Appingedam vanaf het water zien.

Verder is er straattheater, schminken voor kinderen en het spectaculaire flyboarden.  Voor de kinderen is er ook een open podium in het Raadhuis. Hierbij wordt gevlogen op waterdruk tot achttien meter hoog. Een bijzonder spectaculaire act die altijd veel toeschouwers trekt. Nieuw zijn de waterballen. Hierin kunnen de liefhebbers over het water lopen.

De Gondelvaart op vrijdagavond neemt ook drie groepen van het festival Bie Daip mee.  Een sliert van versierde vaartuigen trekt na het vallen van de duisternis door de wateren van Appingedam, vergezeld van muziek. De sprookjesachtige sfeer wordt versterkt door de aanwonenden die kades en tuinen ook verlichten.

Het hele programma met tijdlijn en foto’s is te vinden op biedaip.nl.

Back to top button