fbpx
16.5 C
Delfzijl
woensdag 03 juni 2020
Home Agenda tips Bibliotheken Appingedam en Delfzijl stellen voorlezen centraal tijdens De Nationale Voorleesdagen

Bibliotheken Appingedam en Delfzijl stellen voorlezen centraal tijdens De Nationale Voorleesdagen

Delfzijl – Van 22 januari tot en met 1 februari 2020 vinden De Nationale Voorleesdagen plaats. Het doel van deze jaarlijkse campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. De Nationale Voorleesdagen zijn daarom gericht op ouders van kinderen tussen de 6 maanden en 6 jaar oud. Tijdens de campagneperiode worden er in het hele land allerlei voorleesactiviteiten georganiseerd. Ook de bibliotheken Appingedam en Delfzijl hebben een paar mooie op de planning staan.

Prentenboek van het jaar: Moppereend
De Nationale Voorleesdagen 2020 staan in het teken van ‘Moppereend’. Deze creatie van schrijver Joyce Dunbar en illustrator Petr Horáčekis verkozen tot Prentenboek van het jaar. Kinderen die (gratis) lid worden van de bibliotheek tijdens De Nationale Voorleesdagen, krijgen een voorleesknuffeltje in de vorm van Moppereend cadeau.

Positieve effecten van voorlezen
De campagne benadrukt de voordelen van voorlezen, zoals de positieve invloed van voorlezen op de woordenschat en het tekstbegrip van kinderen. Bovendien zorgt voorlezen voor een beter begrip van de wereld en versterkt het de band tussen (groot)ouder en kind. De Nationale Voorleesdagen zijn gericht op ouders van kinderen tussen de 6 maanden en 6 jaar oud.

Activiteiten in bibliotheken
Hieronder staat een overzicht van de activiteiten: 

Bibliotheek Delfzijl

Hans de Troubadour
Interactieve voorstelling met muziek en dans naar aanleiding van het boek ‘Moppereend’. Toegang gratis. Dinsdag 28 januari 15.00 – 15.45 uur.

Bibliotheek Appingedam Regenboog maken
Een wolk maken met daarbij een prachtige regenboog. Toegang gratis. Maandag 27 januari 15.00 – 16.00 uur.

Paperplate Duck
Maak je eigen ‘Moppereend’ van een papieren bordje en ander knutselmateriaal. Toegang gratis. Donderdag 30 januari 15.00 – 16.00 uur.

Advertenties