fbpx
12.5 C
Delfzijl
21 oktober 2020 15:12

Bibliotheek op school voor vijf Kids2B peuterspeelzalen

Delfzijl – In de gemeente Delfzijl wordt begin volgend jaar op een vijftal peuterspeelzalen een Bibliotheek op school gerealiseerd. Dinsdag 29 november ondertekenden Arend Middelveld van Biblionet Groningen en Giena van der Veen van Kids2B een samenwerkingsovereenkomst tijdens een feestelijke bijeenkomst in Brede School Noord aan de Waddenweg 4 in Delfzijl.

Peuterspeelzalen

Met de invoering van de Bibliotheek op school op vijf peuterspeelzalen in de gemeente Delfzijl werken de bibliotheek en Kids2B voortaan samen op het gebied van taal- en (voor)leesbevordering. De samenwerking betreft de peuterspeelzaal in de Brede School Noord en in de Brede School Tuikwerd in Delfzijl en op de peuterspeelzalen De Woldrakkers in Woldendorp, De Kronkelaar in Wagenborgen en de Farmsumerborg in Farmsum. Dankzij een subsidie van de gemeente Delfzijl kunnen de leidsters en peuters vanaf begin volgend jaar over een ruime en gevarieerde collectie boeken beschikken en daarnaast wordt op alle locaties een gezellige leesplek ingericht. Ook volgen de pedagogisch medewerkers bij Biblionet Groningen een training op het gebied van interactief voorlezen.

Bibliotheek op school

De Bibliotheek op school is meer dan alleen een collectie boeken. Vooral de structurele aandacht voor taal- en (voor)leesbevordering dragen bij aan het succes van dit landelijke programma. Wetenschappelijk onderzoek heeft inmiddels laten zien dat een kwartier per dag voorlezen de woordenschat van een kind vermeerdert met 1.000 woorden per jaar. Daarom is het belangrijk dat jaarlijks alle activiteiten vastgelegd worden in een voorlees- en mediaplan. Dit zorgt eveneens voor borging in het beleidsplan van de voorschoolse – en de onderwijsinstellingen.

 

Volg ons op

10,412FansLike
1,424VolgersVolg
5,219VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten