Bibliotheek Delfzijl organiseert lezing over vrouwenemancipatie tijdens Heel Nederland Leest

Delfzijl – Heel Nederland Leest in november Sonny Boy van Annejet van der Zijl. Samen een goed boek lezen – dat brengt gesprekken op gang en verbindt mensen met elkaar. Bibliotheek Delfzijl organiseert woensdag 29 november tussen 19:30 en 21:00 uur een lezing in het kader van de campagne Heel Nederland Leest. De lezing genaamd Vraauwlu, Groninger vrouwen in de geschiedenis wordt gegeven door Sanne Meijer en Iris van den Brand.

In verschillende bibliotheken in de provincie Groningen worden ter gelegenheid van Heel Nederland Leest activiteiten georganiseerd omtrent het boek Sonny Boy, waaronder een lezing. Tijdens de lezing in Bibliotheek Delfzijl vertellen Sanne Meijer en Iris van den Brand over sterke Groninger vrouwen door de geschiedenis heen. De lezing is gebaseerd op het boek dat Sanne en Iris schreven, genaamd Vraauwlu: Groninger vrouwen in de geschiedenis. De focus ligt op de eerste feministische golf. Tevens wordt er een koppeling gemaakt met het boek Sonny Boy, dat centraal staat tijdens Heel Nederland Leest. De entreeprijs van deze activiteit bedraagt € 5,-. Aanmelden kan via de agenda op de website.

Op biblionetgroningen.nl/hnl staat een overzicht van alle activiteiten die worden georganiseerd tijden Heel Nederland Leest in de Groningse bibliotheken.

Heel Nederland Leest
Heel Nederland Leest is een jaarlijks terugkerende campagne van het CPNB en de Bibliotheek, met als doel: gesprekken op gang brengen en mensen met elkaar verbinden door samen een boek te lezen. Dit jaar is dat Sonny Boy van Annejet van der Zijl. In november geeft de Bibliotheek deze bestseller cadeau aan leden én bezoekers.

 Sonny Boy
Sonny Boy gaat over de levensgeschiedenis van de 19-jarige Surinaamse student Waldemar en de Hollandse 40-jarige getrouwde Rika. Deze biografie met een historisch tintje kent verschillende thema’s die nog altijd actueel zijn. Denk aan wonen in een land waar je niet thuis bent, maar ook (controversiële) liefde en scheiding, slavernij, en veerkracht vinden in de moeilijkste periodes.

Annejet van der Zijl
De auteur van Sonny Boy – Annejet van der Zijl – werkte een aantal jaren in de journalistiek, onder andere bij opinieblad HP/De Tijd, waar ze zich specialiseerde in literaire geschiedschrijving en portretten. Inmiddels heeft ze een groot aantal historische non-fictieboeken en romans geschreven. Haar boek Sonny Boy, dat werd uitgekozen voor Heel Nederland Leest 2023, werd verfilmd en in acht talen vertaald.

Meer weten over activiteiten in de gemeente Eemsdelta? Kijk op biblionetgroningen.nl/agenda/eemsdelta.

Back to top button