fbpx
15.4 C
Delfzijl
donderdag 24 september 2020
Home Algemeen Biblionet Groningen en Acantus delen honderden boeken uit in Delfzijl

Biblionet Groningen en Acantus delen honderden boeken uit in Delfzijl

Delfzijl – Bijna 100 huishoudens in Delfzijl die een huis van Acantus huren, hebben halverwege juni een boekenpakket ontvangen van Biblionet Groningen en woningcorporatie Acantus. Het gaat om boeken die de bibliotheek niet meer gebruikt. Daarnaast waren er zoveel aanmeldingen, ruim 200, dat medewerkers van Acantus ook spontaan tientallen boeken hebben gedoneerd.

Positieve actie
Biblionet en Acantus willen met deze actie het lezen stimuleren en de boeken een tweede leven geven. Bovendien is het lezen van een boek voor veel mensen een leuke en ontspannende activiteit. Daarmee draagt het een klein steentje bij aan woonplezier, dat waar Acantus voor staat.

Huurders blij met de boeken
De meeste huurders die een boekenpakket in ontvangst mochten nemen, waren blij verrast.Huurder Priscilla Ignecia: “We lezen bijna elke avond. We hebben zes kinderen dus een verhaaltje voor ieder apart zit er niet in. We doen de jongens en de meisjes, maar de meisjes lezen nu liever zelf. De jongens vinden het nog steeds heel erg leuk. Het is ook zo gezellig, even lekker tegen elkaar aan zitten. We zijn heel blij met de boekjes.”

Naar de bibliotheek
Het is een eenmalige actie, maar: “Wie is uitgeloot voor een boekenpakket kan natuurlijk altijd terecht in de Bibliotheek om boeken te lenen,” vertelt Ilona Ebels van Biblionet Groningen. “Kinderen tot 18 jaar zijn zelfs gratis lid”.

Favoriete leesplek
Van de 100 huurders die een pakket in ontvangst mochten nemen, vertelden 5 huurders wat lezen voor hen betekent en wat hun favoriete plek is om een boek te lezen. Meer verhalen van huurders die een boekenpakket in ontvangst namen, zijn te lezen op: www.acantus.nl/huurderaanhetwoord