Bewoners Zandplatenbuurt Delfzijl-Noord uiten zorgen over versterkingsoperatie tegenover Minister Ollongren

Delfzijl – demissionair minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Kajsa Ollongren als onderdeel van een werkbezoek in de provincie Groningen een bezoek gebracht aan de gemeente Eemsdelta. Als onderdeel van het werkbezoek bezocht ze de Zandplatenbuurt in Delfzijl, waar ze in gesprek ging met bewoners en een rondwandeling maakte door de wijk.

Namens de gemeente Eemsdelta vertelde wethouder Annalies Usmany hoe de versterkingsoperatie past in de geschiedenis van Delfzijl en hoe het ook kansen biedt aan de stad. Bestuurder Anita Tijsma van Acantus legde uit hoe de versterking in de Zandplatenbuurt nieuw perspectief biedt aan de bewoners. Ze benadrukte bij de minister dat de aanpak van de Zandplatenbuurt Noord een vervolg moet krijgen in het zuidelijke deel van de wijk. Duidelijkheid is daarvoor een belangrijke voorwaarde.

Vanuit de Belangengroep Versterken Zandplatenbuurt waren een paar huurders en eigenaren van koopwoningen aanwezig om hun persoonlijke ervaringen met de minister te delen. “De plannen zijn goed, maar het is voor bewoners wel even doorbijten. Zeker voor de oudere bewoners”, gaf Silly Udema namens de BVZ de minister als boodschap mee. Wel gaf ze aan dat ze erg blij is met de samenwerking tussen gemeente, Acantus en bewoners. Als voorbeeld van de betrokkenheid van bewoners en de BVZ noemde ze de fietstochten, waarbij bewoners samen met de BVZ op verkenning gaan langs de nieuwe woonplekken in de stad. 

De minister sprak onder andere met Silly Udema van Bewonersbedrijf Noord Delfzijl. Silly sprak met de minister over de onrust onder de bewoners, omdat zij op dit moment nog niet weten waar zij komen te wonen als hun huis gesloopt wordt. De minister kreeg een rondleiding door een deel van de wijk, onder andere de nieuwe woonwijk aan de Saul van Messelstraat werd aangedaan. Ook het terrein van Groen voor Rood maakte onderdeel uit van het bezoek.

Ook bracht Ollongren een bezoek aan versterkingsprojecten in Krewerd en Midwolda.

Back to top button