Bewoners wijk Westerdraai in Appingedam in onzekerheid: wijk verandert in een wijk vol vraagtekens

Appingedam – Bewoners van Wijk Westerdraai in Appingedam bevinden zich nog steeds in onzekerheid, ondanks een hoopvol gesprek met staatssecretaris Hans Vijlbrief in 2023. De wijk, bestaande uit Westerkade, Dijkhuizenweg 1, 1a en 3, Karel Doormanstraat, Lisstraat, Zwanebloemstraat 1 en 2, is nu symbool komen te staan voor vraagtekens, omdat er weinig concrete stappen zijn genomen sinds het gesprek.

Hoewel de bewoners hoopten op duidelijke plannen, blijft de situatie onveranderd. De gemeente lijkt de bewoners niet mee te nemen in de bouwplannen voor de hele wijk, zoals eerder afgesproken. Daarnaast stuurt het Nationaal Coördinator Groningen (NCG) enkel brieven over uitstel van de opnames, wat de onzekerheid vergroot.

Vooral voor de bewoners van de 52 huizen die niet zijn opgenomen in het sloopbesluit na het sluiten van de gaskranen, heerst angst en onzekerheid. Het sluiten van de gaskranen heeft eerder geleid tot stilte dan tot actie. De vrees groeit dat de problemen onopgemerkt blijven, nu het publieke debat over de aardgasproblematiek lijkt te zijn weggeëbd.

Alida Dalman, woordvoerder van de actiegroep 1wijk1plan, benadrukt dat de veronderstelling dat het sluiten van de gaskranen de problemen zou oplossen, niet realistisch is. Ze wijst op het gebrek aan betrokkenheid en openheid van de betrokken partijen, die tijdgebrek als excuus gebruiken. Dalman roept op tot onmiddellijke actie en een open gesprek met alle betrokkenen om een oplossing te vinden die recht doet aan ieders belangen.

Back to top button