13 C
Delfzijl
21 juni 2021 22:27

Bewoners van toen voor even terug op de Menkemaborg tijdens de dag van het kasteel

spot_img

Uithuizen – Op tweede pinksterdag, 21 mei, wordt de landelijke Dag van het Kasteel gehouden. Op de Menkemaborg in Uithuizen zijn de bewoners en hun kinderen even terug en flaneren door huis en tuin van 13.00 tot 17.00 uur. Zij laten zien hoe het leven op een Groninger borg er in de 18de eeuw uitzag.

Als bezoeker kunt u zich terug in de tijd wanen en bent u terecht gekomen in de 18de eeuw. De bewoners lopen rond in de borg en in de tuin. Ze drinken een kopje thee in het theehuis, maar gaan ook dansen op het voorplein. Ze doen een bijzonder spelletje met een harlequin, waaraan u mag doen. Het is niet alleen spel, want in de borg zijn de bewoners in verschillende kamers te vinden. Ze zitten rustig te lezen of te borduren, schrijven een brief of doen een spelletje. Wilt u zien hoe een dame aangekleed wordt door de meid? In de slaapkamer wordt een blik gegeven onder de rokken! Een prima gelegenheid om ‘een leven op stand’ van nabij mee te maken en u te wanen in de 18de eeuw.

Dit jaar staat in de Menkemaborg de manier van verlichten in de 18de eeuw en nu centraal.
In mei zijn nog de kleurrijke tulpen, geschilderd in de 17de eeuw door Margareta de Heer, te zien. De Menkemaborg, zowel het prachtig ingerichte huis, als de stijlvolle tuinen zijn een bezoek waard!

De Menkemaborg is open van maart tot en met september op dinsdag tot en met zondag van tien tot vijf uur. In de maanden juli en augustus ook op maandag open! Van oktober tot en met december open van dinsdag tot en met zondag van tien tot vier uur.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,257VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
WonenWonen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
KlussenKlussen
TuinTuin
Mode 2021Mode 2021
DierDier
AutoAuto

Populaire berichten