Bewoners serviceflat Hoogwatum en Paasweide in beweging tijdens de Nationale Balkon Beweegdag

Sint 2023Sint 2023

Appingedam – Op meer dan 150 locaties door heel het land werd vrijdag door ouderen bewogen tijdens de Nationale Balkon Beweegdag, georganiseerd door het ouderenfonds. Zo ook bij serviceflat Hoogwatum in Delfzijl en wooncomplex Paasweide in Appingedam. Op beide locatie’s verzorgden beweegcoaches Eemsdelta van Huis voor de Sport Groningen voor een workout van 15 minuten voor de bewoners.

Het ‘Balkon Bewegen’ is een initiatief ontstaan in Corona-tijd waarbij vrijwilligers en professionals zoals docenten sport en bewegen 55+, fysiotherapeuten, buurtsportcoaches, OldStars en bewegingscoaches langs woon- en zorgcentra gaan om ouderen een gezellige en sportieve ochtend te laten beleven op hun balkon of in de tuin. Het balkon is het symbool om ouderen in het zonnetje te zetten en op deze manier wordt de veiligheid gewaarborgd van de ouderen. Met als resultaat een gezellige en sportieve activiteit op ‘afstand’, waar men met elkaar en voor elkaar actief is.

Wat is het doel?

Het Nationaal Ouderenfonds wil met de Nationale Balkon Beweegdag de verschillende initiatieven in het land bundelen en op één dag zoveel mogelijk ouderen in beweging brengen en een gezellige, positieve ochtend laten beleven.

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”2453″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]

Back to top button