10.1 C
Delfzijl
25 februari 2021 20:03

Bewoners Emmastraat Appingedam verbolgen over opengebroken straat

Appingedam – Bewoners van de Emmastraat in Appingedam zijn boos, over ruim een maand moeten zij hun woningen verlaten omdat deze worden gesloopt. Maar de straat is ondertussen al een grote bouwput.

De woningen maken plaats voor nieuwbouw, een aannemer heeft ondertussen de straat al opengebroken om leidingen bloot te leggen. Ook zijn diverse opritten overhoop gehaald. De bewoners zijn verontwaardig over deze manier van werken.

Ze vrezen voor ongelukken, in de straat wonen voornamelijk oudere mensen die zich een weg moeten banen door de opgebroken stoep en straat. Verhuiswagens kunnen niet bij de woningen komen omdat de straat en de toegang tot de woningen wordt geblokkeerd. De bewoners zijn er klaar mee en eisen dat er een oplossing komt.

De gemeente Appingedam laat in een reactie weten dat ze in gesprek zijn met zowel de aannemer als de bewoners van de Emmastraat om overlast zoveel mogelijk te beperken.

Omdat er voor de sloop en nieuwbouw van de woningen de werkzaamheden nodig zijn in de straat kon de aannemer zijn werkzaamheden niet uitstellen. De aannemer gaat er voorzorgen dat de straat en de woningen toegankelijk blijven voor verkeer. De gemeente ziet er op toe dat deze afspraken ook worden nageleefd.

Volg ons op

10,924FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten