zaterdag 25 september 2021
19.9 C
Delfzijl

Bewoners azc in Delfzijl demonstreren tegen trage asielprocedure Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND)

spot_img

Delfzijl – Een groep van 10 asielzoekers van het AZC in Delfzijl voerde vanmiddag actie bij het COA gebouw aan de Brander in Delfzijl.

Ze komen in opstand tegen de trage werkwijze van het Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). De asielprocedure van de demonstranten duren al enige jaren zonder dat ze weten waar ze aan toe zijn. Ook raakt de IND belangrijke papieren kwijt of zijn de personen niet terug te vinden in het systeem.

De demonstranten vinden dat asielprocedures die al langer lopen als eerste moeten worden afgehandeld, want volgens hun weten nieuwe asielzoekers binnen enkele maanden waar ze aan toe zijn maar wacht hun nog steeds op een beoordeling.

De demonstranten zijn het wachten zat en willen nu wel eens duidelijkheid. Ze vinden het onmenselijk om mensen zolang in afwachting te laten.

Een woordvoerder van het IND laat aan Eemskrant weten dat ze kampen met een achterstand van 14.000 zaken. Hier is een taskforce voor opgericht om deze achterstand voor 1 januari 2021 weg te werken.

De asielzoekers, die op dit moment binnen komen, lopen niet tegen deze achterstand aan zij worden volgens de nieuwe procedure behandeld. Het IND hoopt dat alle asielzoekers voor 1 januari 2021 weten waar ze aan toe zijn.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,286VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
WonenWonen
KlussenKlussen
TuinTuin
AutoAuto
Design en lifestyleDesign en lifestyle
DierDier
Mode 2021Mode 2021

Populaire berichten