Bewoner de Bloemhof in Ten Boer besmet met corona; Zorggroep Groningen scherpt maatregelen aan

Ten Boer – Een bewoner van de Bloemhof in Ten Boer is besmet met het coronavirus. Zorggroep Groningen scherpt de maatregelen daarom aan. Om verdere verspreiding van het virus te voorkomen geldt daarom met onmiddellijke ingang code rood in de Bloemhof.

Dit betekent dat maximaal één bezoeker per dag mogelijk is, die op afspraak mag langskomen. Tevens mag dit maar één vaste persoon zijn. Wie deze vaste persoon is, kan per week gewisseld worden.

De Britse variant van het coronavirus maakt zijn opmars in de noordelijke provincies. In verpleeghuizen in Emmen, Hoogezand en Surhuisterveen is deze variant al vastgesteld. De Britse variant van het coronavirus is veel besmettelijker dan het virus waar wij tot dusver mee te maken hebben gehad. Wij willen voorkomen dat deze variant van het virus zorgt voor een grootschalige uitbraak binnen onze locaties. 

Het virus is met name gevaarlijk voor ouderen met een kwetsbare gezondheid. Zorggroep Groningen doet er alles aan om onze kwetsbare bewoners zo goed mogelijk te beschermen. 

Back to top button