Beweegtuin Spijk officieel geopend

Spijk – Wethouders Rijzebol en Menninga hebben dinsdagmiddag samen met dorpsbewoner en succesvol zwemmer Niels Wiersema de beweegtuin in Spijk geopend. De beweegtuin is een idee van een inwoner van Spijk, die dit presenteerde tijdens een ideeënbijeenkomst in het dorp. Een aantal enthousiaste inwoners van Spijk verenigde zich vervolgens in de Werkgroep Beweegtuin Spijk en werkte het idee uit tot een concreet plan.

Locatie bij de ijsbaan
Een beweegtuin is een parkje, ingericht met allerlei laagdrempelige fitnesstoestellen. De beweegtuin komt bij de ijsbaan, in de groenstrook tussen de Zwarteweg en de Hogelandsterweg. Zo is een combinatie mogelijk met het gebruik van het ijsbaanterrein en de kantine. Het verenigingsgebouw van de IJsvereniging is te gebruiken voor zowel bepaalde oefeningen als voor sociale contacten.

Het initiatief voor de beweegtuin sluit aan bij een aantal thema’s uit het gemeentelijk gezondheidsbeleid. Meer bewegen voorkomt chronische ziekten en vermindert overgewicht en obesitas. Doordat inwoners samen buiten bewegen voorkomt een beweegtuin eenzaamheid. Het bevordert daarnaast het actief meedoen in de samenleving. Wethouder Rijzebol is daarom enthousiast over dit initiatief. “Een beweegtuin is een nieuwe manier om mensen in beweging te krijgen. Je ziet op veel plaatsen de trend dat mensen graag in de buitenlucht actief willen zijn.

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”2035″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]


Back to top button