Beter Thuis Wonen Thuiszorg neemt thuiszorgdienst over van Zonnehuisgroep Noord

Sint 2023Sint 2023

Regio – Zonnehuisgroep Noord en Beter Thuis Wonen Thuiszorg hebben overeenstemming bereikt over de overdracht van de Huishoudelijke Hulp in 11 gemeenten Grootegast, Leek, Marum, Zuidhorn, Hoogezand-Sappemeer, Menterwolde, Slochteren, Appingdam, De Marne, Delfzijl en Loppersum.  Beter Thuis Wonen neemt per 23 mei 2016 de dienstverlening over. Hiermee is er continuïteit van hulp en werk in de provincie Groningen. Vandaag zijn alle betrokken medewerkers en cliënten op de hoogte gebracht van dit  goede nieuws.

Uitgangspunt voor Zonnehuisgroep Noord is dat niet alleen de werkzaamheden en cliënten worden overgedragen, maar ook alle medewerkers. “Daar hebben we ons de afgelopen vijf maanden hard voor gemaakt. We zijn ontzettend blij dat dit uiteindelijk gelukt is. Zo zijn de gevolgen van deze overgang voor alle betrokkenen zo gering mogelijk”, aldus Willem de Gooyer, bestuurder van Zonnehuisgroep Noord. “Als cliënten willen, kunnen ze hun vertrouwde hulp houden en medewerkers houden sowieso hun baan. Zo blijft de waardevolle relatie tussen hen bestaan.”

De betrokken 11 gemeenten hebben besloten in te gaan op het voorstel van Zonnehuisgroep Noord om de Huishoudelijke Hulp over dragen aan Beter Thuis Wonen Thuiszorg. Willem de Gooyer is content met de uitkomst. “De onderhandelingen verliepen soepel en we zijn ingenomen met de overdracht aan deze deskundige en ervaren thuiszorgorganisatie.” Wybo Berk, algemeen directeur van Beter Thuis Wonen Thuiszorg vindt het fijn voor de cliënten en medewerkers van Zonnehuisgroep Noord dat de band die zij hebben blijft bestaan. “De insteek van de overname is dat alles hetzelfde blijft, behalve de naam van de organisatie die de uitvoering regelt.”

Ook de raad van toezicht, centrale cliëntenraad en ondernemingsraad hebben in goed overleg met de overgang ingestemd. Bert Peters, voorzitter centrale cliëntenraad: “Ik ben verheugd dat nadrukkelijk de afspraak is gemaakt met de nieuwe zorgaanbieder Beter Thuis Wonen dat de continuïteit en kwaliteit gewaarborgd zijn en dat de koppeling cliënt met medewerkers intact blijft als de cliënt dat wil.”

Continuïteit van zorg en werk
Met deze overeenkomst krijgen zo’n 1000 cliënten, hun naasten en 200 medewerkers duidelijkheid over de voortzetting van hun ondersteuning en werk. Cliënten zijn verheugd dat zij verzekerd blijven van goede ondersteuning én dat ze kunnen rekenen op hun vertrouwde hulp. Medewerkers zijn blij met het behoud van hun baan en huidige arbeidsvoorwaarden.

Vóór de overdracht op 23 mei organiseert Zonnehuisgroep Noord samen met Beter Thuis Wonen Thuiszorg informatiebijeenkomsten voor medewerkers. Medewerkers van Beter Thuis Wonen zullen zich voorstellen, er is gelegenheid om vragen te stellen en beide organisaties geven aan hoe de overdracht zorgvuldig en adequaat geregeld wordt voor medewerkers én cliënten. Dit is voor beide organisaties een belangrijk traject, zodat iedereen goed geïnformeerd en voorbereid is als de Huishoudelijke Hulp wordt overdragen.

Verpleging en verzorging blijft
De overige thuiszorgdiensten van Zonnehuis Thuis, zoals persoonlijke verzorging en verpleging, blijft Zonnehuisgroep Noord wel bieden. “Het betreft hier uitsluitend een overdracht van de Huishoudelijke Hulp”, benadrukt Willem de Gooyer. “We blijven betrokken bij de regionaal maatschappelijke omgeving. We voelen een gedeelde verantwoordelijkheid in de gezamenlijke zorg mét en vóór elkaar, en ondersteunen ouderen en andere kwetsbare mensen op zo’n manier dat zij zo lang mogelijk zelfstandig kunnen wonen en functioneren. Bij mensen thuis of in een van onze Zonnehuizen of Woonhavens, met persoonlijke zorg op maat.”

Back to top button