fbpx
2.3 C
Delfzijl
29 november 2020 12:02

Beste Nederlandse schaatspupillen strijden voor de 25e keer om titels in Kardinge

Groningen – Op zaterdag 19 januari organiseert STV Eemsmond voor de 25e keer het Nederlands pupillen toernooi. Tijdens dit schaatstoernooi zullen de beste pupillen uit geheel Nederland strijden om de titels. Schaatscoryfee Margot Boer is eregast en zal de prijzen uitreiken.

Het NPT is het enige landelijke toernooi tussen de beste/sterkste pupillen (10 tm 13 jarigen) uit heel Nederland. Dit toernooi is in schaatsend Nederland gaan leven als het officieus Nederlands Kampioenschap voor de pupillen C t/m A. In 2009 ontving STV Eemsmond voor dit toernooi de Van Helomaprijs, een onderscheiding voor een organisatie of vereniging die zich op bijzondere wijze voor de schaatssport heeft ingezet en die slechts aan 5 verenigingen is toegekend.

Tussen de deelnemers zal veel toekomstig schaatstalent rond rijden. Zo won Margot Boer het toernooi vier keer op rij, Kai Verbij won 2 keer, ook Thomas Krol won 1 keer het NPT en Koen Verwey stond 3 keer op het podium. Vele toppers van nu die wel hebben deelgenomen maar niet in prijzen vielen zijn o.a. Sven Kramer, Jan Blokhuijsen en Ireen Wüst.

Geen wonder dat dit toernooi wordt gezien als het belangrijkste schaatstoernooi voor jonge talenten uit Nederland.

De wedstrijd staat garant voor spektakel. Met 168 deelnemers zal er ook dit jaar weer een sterk deelnemersveld aanwezig zijn. Jaarlijks worden er vele persoonlijke records en zelfs baanrecords verbroken. Al deze deelnemers nemen natuurlijk familie mee en samen met de DJ gaat het ook dit jaar weer een drukke en gezellige wedstrijd worden.

De spanning stijgt inmiddels onder de deelnemers, de geselecteerden zijn inmiddels bekend. Wie zal er dit jaar strijden om de titel? De wedstrijd zal plaats vinden in Sportcentrum Kardinge. De jongste pupillen zullen van start gaan om 14.00 en de wedstrijd is afgelopen rond 19.30.

De organiserende vereniging de STV Eemsmond is zeer verheugd dat Margot Boer als eregast aanwezig is en de eindprijzen zal uitreiken. Margot is o.a. meervoudig Nederlands kampioen sprint en winnaar van 2 bronzen plakken op de olympische spelen van 2014.
Voor meer informatie zie: www.stveemsmond.nl

Volg ons op

10,568FansLike
1,424VolgersVolg
5,231VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten