fbpx
14.6 C
Delfzijl
donderdag 01 oktober 2020
Home Weer en natuur Best aardig weer in de kerstvakantie

Best aardig weer in de kerstvakantie

Nederland – Het weerbeeld voor de kerstvakantie ziet er best aardig uit. Een droge week kunnen we niet beloven, maar er zijn zeker droge dagdelen met zon. Prima weer om er dan lekker op uit te trekken. Zo nu en dan is wel een paraplu of poncho nodig, want het komt ook tot een enkele bui. De temperatuur gaat gedurende de week langzaam omlaag, maar het blijft zachter dan normaal.

Het weerbeeld ziet er komende kerstweek best aardig uit. Droog blijft het niet, maar het regent zeker ook niet de hele tijd. De week start nog wisselvallig met maandag enkele buien. Tussendoor schijnt ook de zon en de temperatuur stijgt naar 8-10 graden. Dinsdag passeert een storing en regent het in de ochtend enige tijd. In de middag volgen nog enkele buien, maar ook dan is ruimte voor de zon. De temperatuur levert een graadje in en stijgt naar 7-9 graden. Kerstavond en tijdens de Kerstnacht lijkt het droog te blijven.

Kerstdagen kans op een bui
Tijdens de Kerstdagen is het best aardig weer. Een hogedrukgebied zorgt ervoor dat de neerslagkansen klein zijn en dat de zon geregeld schijnt. Helemaal droog lijkt het niet te blijven, maar de droge perioden zullen wel overheersen. Met temperaturen van 6-9 graden is het prima weer een heerlijke wandeling te maken.

Na Kerst trekt het hogedrukgebied weer langzaam weg en in het laatste weekend van het jaar neemt de wisselvalligheid weer toe. De temperatuur stijgt naar 7 tot lokaal 10 graden en daarmee is het aanhoudend zachter dan gebruikelijk. Normaal is het aan het eind van het jaar, in de kerstvakantie, een graad of 5.