Besparen aan de pomp? De goedkoopste E10-benzine en diesel in Groningen tank je in Uithuizen

Uithuizen – De ‘Slim Tanken Award 2023’, een initiatief van MultiTankcard, gaat dit jaar naar tankstation Kuster Olie Borculo in de gemeente Geesteren. De gemiddelde literprijs in de categorie E10-benzine – de meeste gebruikte brandstofsoort – bedroeg hier over het afgelopen jaar slechts € 1,7510. In de categorie Diesel gaat de award naar Tamoil in Sluis (Zeeland) met een gemiddelde literprijs van € 1,5461. Opvallend is dat het buiten de Randstad nog steeds goedkoper tanken is. De goedkoopste tankstations in de provincie Groningen voor zowel E10-benzine als diesel zijn te vinden in Uithuizen. 

De Slim Tanken Award wordt jaarlijks uitgereikt door mobiliteitspasaanbieder MultiTankcard. Circa 4.000 Nederlandse tankstations die bij het MultiTankcard-betalingsplatform aangesloten zijn, dongen mee. Evenals vorig jaar bevinden de voordeligste tankstations zich buiten de Randstad. Zoals elk jaar is er ook een top drie samengesteld voor de provincie Groningen voor het goedkoopste E10- en dieselstation. 

Top 3 goedkoopste E10-benzinepompen in Groningen:  

  1. Fieten Olie in Uithuizen                                         € 1,7521 
  2. Tamoil Winschoten Papierbaan in Winschoten     € 1,7725 
  3. Tango in Winschoten                                             € 1,7753 

Top 3 goedkoopste dieselpompen in Groningen:  

     1. Sietsema-Sakko Tankstation in Uithuizen               € 1,5971 

     2. Fieten Olie in Ter Apel                                             € 1,6048 

     3. Halma Blijham in Blijham                                         € 1,6145  

De Slim Tanken Award werd voor de vijfde keer uitgereikt. Commercieel directeur Jan Pieter de Wilde van Kuster Energy, eigenaar van het winnende tankstation in Borculo, is zeer tevreden met de Slim Tanken Award 2023: “Kuster Energy wil, juist in deze dure tijd, haar klanten voordelig laten tanken door het aanbieden van scherpe brandstofprijzen. Onze slogan luidt dan ook: ‘Vraag niet hoe ‘t kan maar profiteer ervan’.” 

In deze gemeentes is het (niet) Slim Tanken  
De gemeentes waar men het voordeligst E10-benzine tankt zijn Wormerland (Noord-Holland), Het Hogeland (Groningen) en Almelo & Tubbergen (Overijssel). Wie wil tanken op de wadden is een stuk duurder uit. De duurste gemeentes om E10-benzine te tanken zijn Ameland en Terschelling (Friesland).  

Snelwegtanken vooral een keuze van gemak of noodzaak, niet prijs 
Gemiddeld waren de tankstations die niet langs de snelweg staan het afgelopen jaar 15,2 cent per liter goedkoper. Directeur van MultiTankcard Patrick Roozeman: “Vorig jaar was dat verschil nog 14,3 cent per liter. Op een tank van 50 liter scheelt ‘weg van de snelweg’ al snel € 7,50 per tankbeurt. Dat is makkelijk verdiend! De keuze voor ‘snelwegtanken’ is dan ook niet prijsgedreven, kunnen we concluderen. Wie slim is, tankt met name weg van de snelweg. En wie geen dief wil zijn van de eigen portemonnee tankt in de provincie Groningen voor zowel E10-benzine als diesel het slimst in Uithuizen.” 

Lagere prijs, maar niet zonder zorgen  
Hoe de prijzen aan de pomp zich in 2024 zullen ontwikkelen, blijft ongewis. Roozeman: “Zeker nu er een nieuw kabinet wordt gevormd, blijft het nog spannend wat er gaat gebeuren. Het vorige kabinet heeft wel al besloten de accijnsverhoging van 1 januari 2024 door te schuiven naar 2025. Dat is mooi, want hiermee zou een liter benzine 21 cent duurder worden.”  

Meer informatie is te vinden op www.slimtankenaward.nl

Back to top button